Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

«Οι συνταξιούχοι δεν θα ζημιωθούν ούτε κατά 1 λεπτό»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι απαντά ο υπουργός Εργασίας για τα περί «ψαλιδίσματος» στις συντάξεις.

Στη διαβεβαίωση ότι οι συνταξιούχοι δεν θα ζημιωθούν ούτε κατά ένα λεπτό του ευρώ προέβη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Βρούτσης, σχετικά με το νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα επιφέρει αυξήσεις από 27 έως 200 ευρώ στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συνταξιούχων.

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά θα έχουν στο τέλος του χρόνου όφελος 1,5% λόγω της αυτόματης παρακράτησης.

Είπε ακόμα ότι ο φόρος δεν είναι καινούργιος, αλλά είναι ήδη ψηφισμένος από το 2013 προσθέτοντας ότι οι παρακρατήσεις θα γίνονται με εξορθολογισμό και δίκαιο τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από τον Φεβρουάριο περισσότεροι από 1 εκατ. συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%, εξαιτίας της εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που προβλέπει το άρθρο 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013).

Βάσει του νέου υπολογισμού, πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι θα λάβουν στο τέλος Φεβρουαρίου "ψαλιδισμένη" τη σύνταξή τους από 54 έως 400 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.