Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Αχαΐα: Δωρεάν εμβόλιο για 1 στα 56 παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά τις περικοπές του υπουργείου Υγείας, τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί και αφορούν την περιοχή της Αχαΐας και της Πάτρας, θα εμβολιάζονται δωρεάν μόλις 1 στα 56 παιδιά.

Η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί το άνοιγμα της κερκόπορτας, προκειμένου στην περιοχή να κάνουν την εμφάνισή τους μετά από δεκαετίες και να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα παιδιών, ασθένειες, όπως η μηνιγγίτιδα, η ηπατίτιδα β’, κοκίτης, διφθερίτης.

Στα όσα πλέον αβίαστα καταγράφονται στο χώρο της υγείας στην περιοχή και η διαπίστωση, πως ουσιαστικά οι γιατροί ή οι αρμόδιοι των υπηρεσιών υγείας , θα καλούνται να «διαλέξουν» ποιο θα είναι κάθε φορά το 1 στα 56 παιδιά το οποίο θα έχει την τύχη να εμβολιαστεί δωρεάν.

Παράλληλα από ιατρικούς κύκλους επισημαίνεται, πως η Πάτρα αλλά και ο νομός Αχαϊας στο σύνολό του, κινδυνεύουν να αναδειχθούν σε περιοχές, όπου οι γονείς λόγω οικονομικής αδυναμίας θα κληθούν να επιλέξουν το παιδί τους να μείνει χωρίς εμβόλιο, ρισκάροντας άμεσα ή στο μέλλον ,να βρεθούν αντιμέτωποι με βασανιστικά ερωτήματα , σχετικά με την υγεία του αλλά πολύ περισσότερο και για τις ασθένειες από τις οποίες αυτό θα προσβληθεί και από τις οποίες θα κινδυνέψει.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.