Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΕΣΕΕ: Εκμεταλλευθείτε τις προσφορές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις προσφορές που υπάρχουν στο λιανεμπόριο, καλεί τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων αγορών τους, η ΕΣΕΕ.

«Η χριστουγεννιάτικη αγορά, είναι μία ξεχωριστή περίοδος για το λιανεμπόριο, αφού καλύπτει το 25% του ετήσιου τζίρου. Ο εορταστικός τζίρος πραγματοποιείται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και κυμαίνεται στα 7 δισ. ευρώ. Οι συνήθεις προτιμήσεις των καταναλωτών για αγορές χριστουγεννιάτικων δώρων είναι τα ρούχα και παπούτσια, τα αξεσουάρ, τα gadgets και κινητά, τα καλλυντικά, τα βιβλία, καθώς και εισιτήρια διασκέδασης και ταξιδιών αναψυχής», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με αφορμή την έναρξη της εορταστικής περιόδου και σημειώνει ότι σε αυτή τη δύσκολη, οικονομικά, συγκυρία οι καταναλωτές μπορούν να αξιοποιήσουν τις προσφορές που υπάρχουν.

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τους καταναλωτές οι προσαρμοσμένες προσφορές του Δεκεμβρίου για τις αγορές των εορτών με τη χρήση πιστωτικών καρτών. Τα μπόνους των προγραμμάτων επιβράβευσης είναι έκπτωση, επιστροφή μετρητών, μετάθεση πληρωμής και άτοκες δόσεις. Προϋπόθεση, βεβαίως, όλων είναι η επάρκεια του διαθέσιμου πιστωτικού ορίου και η δυνατότητα εμπρόθεσμης μεταχρονολογημένης καταβολής των δόσεων».

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ακόμα ότι «η πραγματική ανάκαμψη της Χριστουγεννιάτικης αγοράς στην Ελλάδα θα εμφανιστεί, όταν ο Έλληνας καταναλωτής νιώσει και πάλι ικανοποίηση για το εισόδημά του, όταν θα ανακουφιστεί από πρόσθετους και έκτακτους φόρους, όταν θα καλυφθούν οι προσδοκίες του, όταν ο δισταγμός αντικατασταθεί με ενθουσιασμό, όταν διατηρηθούν τα επίπεδα και η διάρκεια της εγχώριας ζήτησης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.