Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

«Εμπειρίες λειτουργίας των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ημερίδα της ΜΟΚΕ σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Τις εμπειρίες από τη μέχρι σήμερα λειτουργία τους παρουσίασαν εκπρόσωποι κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ), σε ημερίδα με θέμα : «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: από την ιδέα στην πράξη» στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ.

Την ημερίδα διοργάνωσε η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ), με την υποστήριξη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Α.Π.Θ και κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκε το θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση και λειτουργία των «Κοιν.Σ.Επ», σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν.4019/11, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις, τα πεδία στα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν, κ.α.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των «Κοιν.Σ.Επ.» που μίλησαν επεσήμαναν ως κύριο πρόβλημα τη γραφειοκρατία, που δημιουργείται κυρίως από την έλλειψη ενημέρωσης πολλών φορέων και υπηρεσιών, με τους οποίους συναλλάσσονται, για την ύπαρξη και τους όρους λειτουργίας τους.

«Είναι ένας νέος, αλλά ιδιαίτερα απαραίτητος θεσμός στις μέρες μας, γιατί πέρα από την όποια οικονομική διάσταση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι σπουδαία και η κοινωνική διάσταση και η προσφορά της λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια του ΑΠΘ, Ευγενία Πετρίδου.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ και άλλων ΑΕΙ, καθώς και στο ευρύ κοινό, να προσεγγίσουν την έννοια της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε θεωρητικό, και κυρίως σε πρακτικό επίπεδο και να υποκινηθούν για την ανάληψη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τομέα αυτό.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.