Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Έδωσε ζωή σε έξι ανθρώπους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια νέα ζωή ξεκίνησε για έξι ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας. Δώρο ζωής μιας 45χρονης γυναίκας από την Αλεξανδρούπολη που έφυγε από τη ζωή αλλά τα όργανά της μεταμοσχεύθηκαν μετά την απόφαση των οικείων της να τα δωρίσουν σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Όπως επισημαίνει ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Λαζόπουλος, ο εγκεφαλικός θάνατος της 45χρονης διαπιστώθηκε την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, ενώ η ίδια νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. "Μετά την κινητοποίηση του ιατρικού προσωπικού και τη συναίνεση της οικογένειας της 45χρονης για τη δωρεά των οργάνων της άρχισε να στήνεται μια 'γέφυρα ζωής' για τη μεταφορά των οργάνων" αναφέρει ο κ. Λαζόπουλος.

Συγκεκριμένα, η καρδιά μεταμοσχεύτηκε με επιτυχία σε μια 53χρονη γυναίκα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα, οι νεφροί σε δύο 55χρονους ασθενείς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το ήπαρ σε μια 45χρονη, επίσης στο Ιπποκράτειο, και οι πνεύμονες σε δύο ανθρώπους στην Ιταλία, έναν 59χρονο στο Παλέρμο και μια 58χρονη στην Πάδοβα.

Οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών της 45χρονης παραμένουν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και φυλάσσονται για μεταμόσχευση. "Το τέλος της ζωής ενός ανθρώπου μετουσιώθηκε σε θεραπεία και ελπίδα για έξι συνανθρώπους μας. Η πράξη αυτή τιμά τη μνήμη της εκλιπούσας, την οικογένειά της που συναίνεσε στη δωρεά αλλά και το επιστημονικό προσωπικό των μεταμοσχευτικών ομάδων, των νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων που συνεργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος" δήλωσε ο κ. Λαζόπουλος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.