Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Έλεγχοι νέου τύπου σε καταθέσεις και δαπάνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πρότυπα ελέγχου και τις τακτικές του IRS, της αμερικανικής εσωτερικής υπηρεσίας εσόδων, υιοθετεί το υπουργείο Οικονομικών, για να...ξεψαχνίσει τα φορολογικά στοιχεία που δηλώνουν κατ' αρχάς οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, με δυνατότητα να αξιοποιήσει τις συγκεκριμένες μεθόδους ακόμη και σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Πρόκειται για την εφαρμογή των «έμμεσων τεχνικών ελέγχου», μέσω της ανάλυσης ρευστότητας του φορολογουμένου, της καθαρής του θέσης και των τραπεζικών καταθέσεων και δαπανών σε μετρητά, όπως περιγράφεται στην εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, την οποία έλαβαν οι εφορίες παραμονή Χριστουγέννων.

Οι έλεγχοι αυτοί μέσα από τρεις τεχνικές, κατά το αμερικανικό μοντέλο, θα δημιουργούν ένα φορολογικό προφίλ για τον πολίτη, θα προσδιορίζουν το εισόδημά του και θα το αντιπαραβάλλουν με τις φορολογικές δηλώσεις και, μάλιστα, δεν θα υπάρχει περιορισμός σε ό,τι αφορά τα προηγούμενα χρόνια που θα εξετάζονται. Αυτό σημαίνει ότι, εάν η εφορία κρίνει ότι πρέπει να ελεγχθούν στοιχεία ακόμη και μιας δεκαετίας πίσω, θα το πράττει, προκειμένου να διαπιστώσει την ειλικρίνεια των φορολογικών δηλώσεων.

Άρα, σε κάθε περίπτωση, το βάρος της απόδειξης για τα διαθέσιμα περιουσιακά τους στοιχεία θα φέρουν οι φορολογούμενοι.

Καντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.