Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Τοξική βόμβα στις χωματερές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Αγνώστου προορισμού» είναι το 60% των μολυσματικών αποβλήτων από νοσοκομεία και άλλες υγειονομικές μονάδες της χώρας, καθώς μόλις οι 6.873,5 τόνοι από τους συνολικά 17.403 τόνους της ετήσιας παραγωγής των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αυτών απορριμάτων, οδηγείται προς αποτέφρωση στην ειδική μονάδα της Φυλής ή για αποστείρωση σε ειδικούς κλιβάνους.

Οι υπόλοιποι «χάνονται» σε χαράδρες ή επιχειρείται να θαφτούν παρανόμως, μαζί με οικιακά σκουπίδια στον ΧΥΤΑ του Λεκανοπεδίου, όπως αποδεικνύουν και τα αλλεπάλληλα περιστατικά του τελευταίου μηνός που εντοπίστηκαν καταγγέλθηκαν από τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης του χώρου (ΕΔΣΝΑ) και περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

Περισσότεροι από 32 τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων βρέθηκαν σε απορριματοφόρα που έφτασαν στον ΧΥΤΑ Φυλής από τα τέλη Νοεμβρίου και τυπικώς μετέφεραν απλά οικιακά απορρίματα.

Σύριγγες, οροί, ματωμένες γάζες, ακόμη και ραδιενεργά υλικά από νοσοκομεία βρέθηκαν όμως στις μεταφερόμενες ποσότητες, συνιστώντας τοξική απειλή για το περιβάλλον σε περίπτωση που θάβονταν και εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια Υγεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.