Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Προετοιμάζοντας τα Χριστούγεννα σε οικογένεια με... εννιά παιδιά!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Rayna Warriner πιάνει δουλειά από τον Ιανουάριο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Για πολλούς η προετοιμασία των Χριστουγέννων έχει… πολύ τρέξιμο. Ευχάριστο, αλλά πολύ τρέξιμο. Μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Rayna Warriner από τη Βρετανία, που έχει εννιά παιδιά κι έτσι ο χριστουγεννιάτικος προγραμματισμός της αρχίζει τον.. Ιανουάριο και τηρείται με στρατιωτική πειθαρχία!

Η 39χρονη μητέρα μοιράζει σε όλη τη χρονιά τις δουλειές της ενόψει Χριστουγέννων για να προλάβει να φροντίσει όλα όσα πρέπει να κάνει και για τα εννιά παιδιά της, ηλικίας από έξι έως δεκαέξι ετών.

Επειδή και ο προϋπολογισμός της είναι αυστηρός και φτάνει τα 3.500 ευρώ, αρχίζει τα ψώνια της από τις εκπτώσεις- έντεκα μήνες πριν! «Αγοράζω αυτά που δεν έχει σημασία πότε θα τα πάρεις, γραφική ύλη, κάλτσες κλπ», εξηγεί.

«Πολλές φορές φίλοι μου λένε "τρέχω γιατί έχω δέκα καλεσμένους για δείπνο" και μετά συνειδητοποιούν πως αυτό για μένα είναι καθημερινότητα», λέει η Rayna στη Daily Mail, «αλλά το απολαμβάνω και μου αρέσει να φτιάχνω λίγη μαγεία για τα παιδιά. Το κλειδί είναι η οργάνωση και η συνειδητοποίηση πως είσαι μόνο ένα άτομο και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι το καλύτερό σου».



Αφιερώνει με τον σύζυγό της πέντε νύχτες για να τυλίξουν τα δώρα- τα οποία πολλές φορές χρειάζεται να αλλάξουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα επειδή με τις διαφημίσεις τα παιδιά αλλάζουν γνώμη στο παρά πέντε. Ξοδεύουν… 110 μέτρα χαρτί περιτυλίγματος και ανάλογο μήκος κορδέλας!

Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι ο πιο εύκολο επειδή συμμετέχουν όλοι, οπότε ολοκληρώνεται σε μερικά λεπτά.



Τα ξημερώματα των Χριστουγέννων η Rayna πάει για ύπνο στις 3 επειδή περιμένει να κοιμηθούν όλοι για να γεμίσει τις κάλτσες τους με τα δώρα τους. Αλλά στις 6 συνήθως την ξυπνούν οι χαρούμενες φωνές τους!

Βάζει τη γαλοπούλα στο φούρνο και στη συνέχεια όλη η οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία «γιατί αυτό πιστεύω πως δείχνει στα παιδιά ποια είναι η πραγματική σημασία της γιορτής», εξηγεί.

Μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα ακολουθεί το άνοιγμα των δώρων και ατελείωτο παιχνίδι.

Η 39χρονη, που εργάζεται ως stress management consultant λέει πως την έχει βοηθήσει πολύ στη δουλειά της η διαχείρισης της κατάστασης στο... σπίτι της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.