Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

«Κλέβουν» ξύλα για να ζεσταθούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρησιμοποιώντας ως μεταφορικό μέσο ένα καροτσάκι από σούπερ μάρκετ τρεις άνδρες που έχουν εισέλθει σε περιγραφόμενο κτήμα παραπλεύρως του ποταμού Κοσύνθου στην Ξάνθη, αφαιρούν ξύλα και ξερά κλαδιά τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν ως καύσιμη ύλη για να ζεσταθούν.

Πρόκειται για τρεις αθίγγανους, δύο νεαροί και ένας μέσης ηλικίας άνδρας, οι οποίοι το πρωί της Κυριακής και χωρίς να κρύβονται προχωρούσαν στην αφαίρεση ξύλων, αλλά και ξερών κλαδιών από δέντρα που βρίσκονται εντός περιφραγμένου οικοπέδου στις παρυφές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Οι δύο νεαροί, φαίνεται να «κρατούν τσίλιες», δείχνοντας ωστόσο να το διασκεδάζουν, ενώ ο άλλος άνδρας προχωρά στην κοπή ξύλων και κλαδιών.

Περαστικοί που αντικρίζουν το θέαμα δεν δείχνουν να αντιδρούν, μιας και δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο, ενώ φαίνεται πως δείχνουν ανοχή καθώς είναι προφανές πως οι όποιες ενέργειες αποσκοπούν απλώς στη εξασφάλιση πόρων θέρμανσης κάποιων κατοίκων της περιοχής. Κάποιοι σταματούν και συνομιλούν με τους τρεις άνδρες, ρωτώντας τους γιατί το κάνουν.

Δυστυχώς αντίστοιχες εικόνες αντικρίζει κανείς σε καθημερινή σχεδόν βάση, με τις «επιδρομές» σε περιοχές με δένδρα, ξερά κλαδιά ή ξύλα – ακόμη και από εγκαταλελειμμένα σπίτια – να αποτελούν ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση, καταδεικνύοντας με τον πλέον προφανή τρόπο την ένδεια μερίδα του πληθυσμού που αναζητά αγωνιωδώς τρόπους θέρμανσης.

Πριν από έναν χρόνο άλλωστε, τέτοια εποχή, και ενώ το κρύο άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του, είχαν καταγραφεί αντίστοιχες «επιδρομές» ακόμη και στο Λιμνίο της Ξάνθης, όπου δένδρα άρχισαν να εξαφανίζονται και να μετατρέπονται σε καύσιμη ύλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.