Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αγώνας δρόμου για τα σκουπίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίστηκε χθες με εντατικούς ρυθμούς η αποκομιδή των απορριμμάτων από το κέντρο του Πύργου με τα μηχανήματα και τους υπαλλήλους καθαριότητας και της πολιτικής προστασίας να έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου, ώστε να προλάβουν να καθαρίσουν την πόλη από τους όγκους των απορριμμάτων και περισσότερο στα κεντρικά σημεία της, αλλά και στα σχολεία.

Έτσι, το πρώτο φως της χθεσινής ημέρας, βρήκε τα συνεργεία του δήμου και τους υπαλλήλους καθαριότητας να βρίσκονται έξω από τα σχολεία της πόλης, κάνοντας την αποκομιδή των σκουπιδιών, ώστε όλα να είναι καθαρά, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η εορταστική περίοδος.

Η ίδια διαδικασία, όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, θα γίνει και στα χωριά του δήμου Πύργου, ώστε κι εκεί τα σκουπίδια να φύγουν από τους κοινόχρηστους χώρους.

«Μπορώ να πω ότι έχει συγκεντρωθεί ένας μεγάλος όγκος σκουπιδιών σε κοντέινερ, ενώ συνεχίζουμε να αναζητούμε οικόπεδο, προκειμένου να εναποθέσουμε προσωρινά τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί στα διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να έχει μαζέψει όλα τα σκουπίδια, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε θα αρχίσει και η εορταστική περίοδος.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους υπαλλήλους της καθαριότητας, τους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών και της πολιτικής προστασίας που πραγματικά νύχτα μέρα με αυταπάρνηση, με σθένος καθαρίζουν την πόλη», είπε ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Αργυρόπουλος.

Κοντά στην εξεύρεση οικοπέδου

Επίσης, ο κ. Αργυρόπουλος αποκάλυψε πως η δημοτική αρχή βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στην εξεύρεση οικοπέδου, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτει ποιος μπορεί να είναι αυτός ο χώρος που σκέπτεται ο δήμος να χρησιμοποιήσει, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει οι πολίτες να δείξουν κατανόηση στη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Είμαστε κοντά στην εξεύρεση οικοπέδου, έχουν ενδιαφερθεί και άλλοι φορείς του νομού μας, βεβαίως, αυτή τη στιγμή, δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, γιατί αντιλαμβάνεστε πως αν υποδείξω ή πω σε ποιο χώρο σκεπτόμαστε να πάμε ίσως να έχουμε πάλι προβλήματα, ίσως να έχουμε πάλι διαμαρτυρίες. Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι οι όποιοι κάτοικοι είναι κοντά ή μακρύτερα από το χώρο που θα επιλέξουμε να δείξουν κατανόηση, καθώς είναι ένα θέμα που δημιουργεί ζητήματα επιβίωσης για όλους τους κατοίκους του Πύργου», είπε ο κ. Αργυρόπουλος.

Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Όσον αφορά το ζήτημα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και αν αυτή θα προβλέπει το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ που θα ορίζεται, ο κ. Αργυρόπουλος ξεκαθάρισε πως στην απόφαση των υπουργών δεν προβλέπεται κόστος μεταφοράς, ωστόσο ο δήμος του Πύργου θα μεταφέρει τα απορρίμματα, μην έχοντας άλλη λύση.

«Βεβαίως, θα κινηθούμε και στην κατεύθυνση της έκτακτης επιχορήγησης από το κράτος, ήδη έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, πιστεύουμε ότι η πολιτεία θα ανταποκριθεί σε αυτό, γιατί πραγματικά αυτά τα χρήματα που θα δαπανηθούν, για να φύγουν τα σκουπίδια από τον Πύργο, θα λείψουν από άλλες δραστηριότητες του δήμου», κατέληξε ο κ. Αργυρόπουλος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.