Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Μήνυμα δύναμης από τον 34χρονο που νίκησε τον καρκίνο δύο φορές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Greig Trout είναι μαχητής - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Την πρώτη φορά που διαγνώστηκε με καρκίνο ο Greig Trout, πρώην αστυνομικό του CSI στη Βρετανία, ήταν μόλις επτά χρόνων. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης νεφρού αλλά η περιπέτειά του δεν ολοκληρώθηκε εκεί καθώς λίγα χρόνια αργότερα η νόσος επανεμφανίστηκε.

Όταν τα κατάφερε για δεύτερη φορά, ο 34χρονος σήμερα αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο και να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Η ιστορία του θυμίζει την ταινία «Επιθυμίες… στο παρά πέντε» με τους Τζακ Νίκολσον και Μόργκαν Φρίμαν. Ο Trout έφτιαξε τη δική του άντι-bucket list με τα 101 πράγματα που θα ήθελε να προλάβει να δει και να κάνει.



Ο 34χρονος Σκωτσέζος πέρασε τρεις μήνες σε απομακρυσμένη κοινότητα της Νικαράγουα όπου εργαζόταν, σκαρφάλωσε σε ηφαίστειο στην Κόστα Ρίκα και επισκέφθηκε τα νησιά Γκαλαπάγκος. Σήμερα βρίσκεται στο Εκουαδόρ, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Μετά την επέμβασή μου στο έντερο και με τη χημειοθεραπεία ενόψει, το χειρότερο σενάριο ήταν ο θάνατος», αφηγείται. «Εκείνη τη στιγμή οι σκέψεις μου δεν ήταν μόνο στη δουλειά μου, το διαμέρισμά μου ή τα πράγματα που είχα κάνει. Ήταν και σε όλα τα μέρη που δεν είχα επισκεφθεί και μπορεί να μην είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ. Όταν οι γιατροί μου έδωσαν το "οκ", αποφάσισα πως είχε έρθει η στιγμή να ακολουθήσω το όνειρό μου και να γυρίσω τον κόσμο με στόχο να εμπνεύσω και άλλους ασθενείς με καρκίνο».

Στο δωμάτιο του νοσοκομείου γεννήθηκε και η ιδέα της λίστας. «Σκέφτηκα πως κάθε στιγμή μετράει. Έβλεπα κόσμο να φεύγει και να έρχεται και ήξερα πως κάποιοι από αυτούς δεν θα άκουγαν καλά νέα. Σκεφτόμουν πόσο υπέροχο θα ήταν αν μπορούσαν να έρθουν στο ταξίδι μαζί μου κι έτσι σκέφτηκα τα 101 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν επιβιώσεις».



«Τα περισσότερα βιβλία και ταξιδιωτικοί οδηγοί εστιάζουν σε πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πεθάνεις.

Σκεφτόμουν πως είχε έρθει η στιγμή να δείξω στους άλλους τι τους περιμένει όταν τα καταφέρουν», εξηγεί.

Ο Trout έφτιαξε μια ιστοσελίδα κι έχει ήδη συμπληρώσει 50 προτάσεις, περιμένοντας ιδέες για τις υπόλοιπες 51.



«Ήξερα πως ήθελα να φτιάξω μια ιστοσελίδα για να δείξω πώς είναι να έχεις παλέψει με τον καρκίνο δύο φορές, να έχεις ένα νεφρό, να έχεις αφαιρέσει ένα κομμάτι από το έντερό σου, να έχεις θρόμβωση κι όμως να ζεις μια γεμάτη και χαρούμενη ζωή», τόνισε.

Για να παρακολουθήσετε τις περιπέτειές του μπείτε στην ιστοσελίδα του www.whenyousurvive.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.