Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Παιδεία υπό ομηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον «αέρα» βρίσκεται η εξεταστική, αλλά και η επιτυχής, ολοκλήρωση όχι μόνο του χειμερινού εξαμήνου, αλλά ακόμα και ολόκληρου του ακαδημαϊκού έτους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων έχουν ήδη φτάσει τις 19 εβδομάδες. Παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή που πέρασε το μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνα κήρυξε παράνομη την απεργία τους η πανελλήνια ένωση των διοικητικών υπαλλήλων κήρυξε χθες νέα πενθήμερη απεργία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Το γεγονός αυτό προκαλεί πλέον εκνευρισμό σε χιλιάδες φοιτητές, ακόμα και σε μερίδα των πανεπιστημιακών καθηγητών. Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπήρχε προγραμματισμός για την έναρξη των μαθημάτων και της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου από σήμερα. Ωστόσο, η νέα απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε συνδυασμό με τις καταλήψεις σε ορισμένες από τις Σχολές που έγιναν με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων αλλάζουν τα δεδομένα.

Τι θα γίνει με το ακαδημαϊκό έτος

Μέχρι σήμερα υπήρχαν φόβοι για την έγκαιρη ολοκλήρωση των μαθημάτων μόνο του χειμερινού εξαμήνου. Ωστόσο, η νέα πενθήμερη απεργία προκαλεί εύλογη ανησυχία για την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους στο σύνολό του. Για να συμβεί αυτό πρέπει να διδαχθούν μαθήματα επί 26 εβδομάδες, αν εξαιρεθούν οι περίοδοι των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Σε αυτή την περίπτωση και αν τα μαθήματα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει χωρίς καμία απεργία να πραγματοποιηθούν μαθήματα μέχρι τα μέσα Ιουλίου προκειμένου να θεωρηθεί πλήρες το ακαδημαϊκό έτος.

Πολλά θα κριθούν, πλέον από την απόφαση του ΣτΕ για την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, η οποία αναμένεται εντός των ημερών.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.