Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

"Κομματικά" μεταπτυχιακά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν και με έναν μόλις χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, η φοιτήτρια Θεολογίας Άννα Τζίφα, φοιτήτρια θεολογίας, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα «κακώς κείμενα» του ιδρύματος, κάνοντας λόγο για «συναλλαγές» μεταξύ φοιτητών-καθηγητών, μιλά για τα καθημερινά προβλήματα των σπουδαστών αλλά και τις καταλήψεις με την παραμικρή αφορμή. «Οι υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές και άλλα προγράμματα προεπιλέγονται σε αρκετές περιπτώσεις από τους καθηγητές, συνήθως με κομματικά κριτήρια» αναφέρει.

Για τις φοιτητικές παρατάξεις πιστεύει πως είναι ό,τι χειρότερο έχουν τα πανεπιστήμια. «Αντί να ενώνουν, διαχωρίζουν τους φοιτητές. Έχουμε πολύ συχνά τσακωμούς που καταλήγουν σε τραυματισμούς. Διάφορες παρατάξεις σε περιόδους κρίσης και εντάσεων βρίσκουν δικαιολογίες και σε συνεννόηση με τους καθηγητές προχωρούν σε καταλήψεις.» Μάλιστα, προσθέτει, πολλές φορές προχωρούν σε καταλήψεις ύστερα από παρότρυνση εργαζομένων που βρίσκονται σε απεργία, ώστε να μπορούν να πληρώνονται.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο θέμα των φοιτητικών εστιών. «Οι εστίες δεν επαρκούν. Πολλοί φοιτητές ξεκίνησαν πέρυσι να παρακολουθούν μαθήματα και σταμάτησαν γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτι».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.