Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Άνεργοι και ανασφάλιστοι στο κοινωνικό ιατρείο Ξάνθης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ένα χρόνο λειτουργίας το επισκέφθηκαν 1.000 άτομα.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της Μητρόπολης Ξάνθης, το οποίο συμπλήρωσε αισίως ένα χρόνο λειτουργίας, καταφεύγουν σε καθημερινή βάση άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες της περιοχής, για να λάβουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και τον Οκτώβριο 1.000 ανασφάλιστοι και άνεργοι πολίτες της Ξάνθης επισκέφθηκαν το ιατρείο της Μητρόπολης, εξετάστηκαν δωρεάν από τους γιατρούς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και έλαβαν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα που κοσμούν τα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου.

«Πρόκειται για έναν σημαντικό αριθμό ατόμων οι οποίοι ήρθαν, εξετάστηκαν, πήραν τα φάρμακά τους και βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των γιατρών», σημειώνει ο μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, εξηγώντας πως το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 200 εμβολιασμοί μικρών παιδιών αλλά και ηλικιωμένων πολιτών. Το κόστος αυτών των εμβολιασμών ανήλθε στις 4.500 ευρώ, ενώ προσφάτως γνωστή φαρμακευτική εταιρεία έλαβε την απόφαση να προσφέρει εμβόλια αξίας 5.000 ευρώ στο Κοινωνικό Ιατρείο της Ξάνθης.

«Οι συμπολίτες μας, μας έχουν συγκινήσει με την προσφορά των φαρμάκων τα οποία φέρνουν εδώ. Τα ράφια του φαρμακείου είναι γεμάτα και είναι όλα καταγεγραμμένα. Υπάρχει ένας λογαριασμός στην τράπεζα και όποιος θα ήθελε να προσφέρει κάτι μπορεί να το πράξει. Κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη» επισημαίνει ο κ.κ. Παντελεήμων, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια των γιορτών Παλιάς Πόλης οι εθελοντές συνεργάτες του Κοινωνικού Ιατρείου προχώρησαν σε μια δράση ενημέρωσης των πολιτών για την λειτουργία αυτής της κοινωνικής δομής της Μητρόπολης, καταφέρνοντας μάλιστα να συγκεντρώσουν το ποσό των 3.000 ευρώ. «Συγκεντρώθηκαν 3.000 ευρώ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έγινε γνωστή η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου της πόλης», συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Το απόγευμα της Τετάρτης στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου διοργανώθηκε μια μικρή γιορτή από πλευράς της Μητρόπολης για τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του φαρμακείου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια συνοπτική παρουσίαση των έως τώρα δράσεων.

«Έρχονται, εξετάζονται, περιθάλπονται ανασφάλιστοι πολίτες χωρίς καμία διάκριση. Η αγάπη δεν έχει σύνορα, δεν βλέπει πρόσωπα, αλλά βλέπει τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων και η εκκλησία αγκαλιάζει τον κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τη θρησκεία του γιατί βλέπει τον κάθε άνθρωπο ως μια ζωντανή εικόνα του Θεού», αναφέρει ο μητροπολίτης, τονίζοντας πως «εμείς θέλουμε να ευχηθούμε να ξεπεράσει η πατρίδα μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, μακάρι να υπάρχει η δυνατότητα όλοι να είναι ασφαλισμένοι και εμείς το ευχόμαστε αυτό να γίνει το συντομότερο. Μέχρι τότε το Κοινωνικό Ιατρείο θα είναι συμπαραστάτης του λαού».

Το Δ.Σ. του Κοινωνικού Ιατρείου συνεδριάζει μια φορά τον μήνα και ενημερώνεται για την πορεία του φαρμακείου και του ιατρείου, αλλά και την οικονομική κατάσταση αυτών. «Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που έρχονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο στο ιατρείο όσο και στον καλλωπισμό και την καθαριότητα των χώρων» υπογραμμίζει ο κ.κ. Παντελεήμων.


Πηγή: http://www.thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.