Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Δολοφόνησε μουσουλμάνο επειδή δεν ήταν λευκός!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ισόβια κάθειρξη για 25χρονο ακροδεξιό Ουκρανό.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από βρετανικό δικαστήριο ένας νεαρός ακροδεξιός Ουκρανός ο οποίος δολοφόνησε έναν ηλικιωμένο μουσουλμάνο και τοποθέτησε εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από διάφορα ισλαμικά τεμένη στη Βρετανία.

Ο Πάβλο Λάψιν, 25 ετών, παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε τρεις φορές στην πλάτη τον 82χρονο Μοχάμεντ Σαλίμ την ώρα που ο ηλικιωμένος επέστρεφε στο σπίτι του στο Μπέρμιγχαμ από το τζαμί όπου είχε πάει να προσευχηθεί. Το έγκλημα διαπράχθηκε μόλις πέντε ημέρες αφότου έφτασε ο Λάψιν στη Βρετανία, για να εργαστεί σε μια εταιρεία πληροφορικής. Η αφορμή, σύμφωνα με την ομολογία του, το γεγονός ότι ο Σαλίμ «δεν ήταν λευκός».

Τις επόμενες ημέρες ο 25χρονος τοποθέτησε τρεις βόμβες κοντά σε τρία τεμένη. Από τις εκρήξεις δεν τραυματίστηκε κανείς.

«Έχετε, αναμφισβήτητα, ακροδεξιές απόψεις όσον αφορά την ανωτερότητα της λευκής φυλής και τα εγκλήματά σας υποκινήθηκαν από το θρησκευτικό και φυλετικό μίσος. Ελπίζατε να προκαλέσετε μια φυλετική σύγκρουση και να αναγκάσετε τους μουσουλμάνους να φύγουν από τη γειτονιά όπου μένατε», είπε στον Λάψιν ο δικαστής Νάιτζελ Σουίνι.

«Αυτές οι απόψεις, αυτό το μίσος και αυτά τα κίνητρα δεν έχουν καμία θέση στην πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική κοινωνία μας», πρόσθεσε.

Στον φορητό υπολογιστή του Λάψιν οι αστυνομικοί εντόπισαν ρατσιστικό υλικό, όπως το βιντεοπαιχνίδι "Εθνοκάθαρση" στο οποίο οι παίκτες καλούνται να σκοτώσουν όσους δεν ανήκουν στη λευκή φυλή. Όπως διαπιστώθηκε, ο 25χρονος είχε κάνει έρευνα για το πού θα έβρισκε εξοπλισμό για την κατασκευή βομβών στο Μπέρμιγχαμ προτού καν να του δοθεί η άδεια από τις βρετανικές αρχές να εγκατασταθεί και να εργαστεί στη Βρετανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.