Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Γεμίζει με σκουπίδια η Αμαλιάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ορατά τα πρώτα προβλήματα από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο Ήλιδας.

Για τρίτη ημέρα δεν έγινε χθες η αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο Ήλιδας λόγω της απαγόρευσης χρήσης του ΧΑΔΑ Κονιδεϊκών και ήδη άρχισε να διαφαίνεται το πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, τις γειτονιές και βέβαια τα δημοτικά διαμερίσματα.

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι δικάζονται οι τρεις εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας του δήμου, οι οποίοι συνελήφθησαν για την εναπόθεση απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ, μετά από καταγγελία των περιοίκων του σκουπιδότοπου. Χθες, πάντως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας Βαγγέλης Χριστοφόρου, ανέφερε ότι σύντομα, ενδεχομένως και σήμερα, ενδέχεται να λυθεί το ζήτημα με την απαγόρευση, αφού δεν υπάρχει άλλος χώρος και κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να έχουμε αυτή την κατάληξη, ούτε με τα σκουπίδια να μένουν στους κάδους, ούτε βέβαια με την σύλληψη εργαζομένων, τους οποίους από την πρώτη στιγμή στηρίζουμε και μέσω των δικηγόρων του δήμου. Σύντομα πιστεύω το πρόβλημα θα λυθεί και θα ξεκινήσει και πάλι η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων της ανακύκλωσης συνεχίζεται κανονικά, τα οποία και μεταφέρονται στην Πάτρα και όχι στα Κονιδέϊκα, όπως έγραψε μια τοπική εφημερίδα. Για αυτό που λέω υπάρχουν στοιχεία παράδοσης στην Πάτρα», ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου.

Αυτές τις μέρες πάντως παρατηρείται το φαινόμενο ρίψης των οικιακών απορριμμάτων και σε κάδους ανακύκλωσης, ένα γεγονός που στηλίτευσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Ο κ. Χριστοφόρου έκανε έκκληση στους καταστηματάρχες να μην αφήνουν έξω από τα καταστήματα και στα πεζοδρόμια μπροστά από αυτά απορρίμματα, όπως χαρτόκουτα, ζητώντας την συμβολή τους σε αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι πλέον έχει δρομολογηθεί η μόνιμη λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι στον ΧΑΔΑ Κονιδεϊκων γίνεται πλέον η αποκατάσταση του χώρου για την υποδοχή του δεματοποιητή, ο οποίος θα λειτουργήσει μέχρι να γίνει το έργο του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά.


Πηγή: http://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.