Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μέχρι το Αίγιο ο προαστιακός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά θα διαρκεί το ταξίδι από την Αθήνα έως το Αίγιο (Ροδοδάφνη) με τα τρένα Intercity, ενώ τα προαστιακά τρένα θα διανύουν την ίδια απόσταση με ενδιάμεσες στάσεις και σταθμούς σε 1 ώρα και 45 λεπτά, με την επέκταση του προαστιακού από το Κιάτο- όπου τερματίζει σήμερα- έως το Αίγιο.

Το Δ.Σ. του ΟΣΕ ενέκρινε το έργο κατασκευής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής που θα επεκτείνει μέχρι το Αίγιο τη λειτουργία του ήδη υπάρχοντος προαστιακού. Με τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή θα υπάρχει δυνατότητα να ταξιδεύει το τρένο με ταχύτητες μέχρι και 200 χλμ/ώρα. Το έργο θα εκτελεστεί από την ΕΡΓΟΣΕ.

Με επόμενη εργολαβία θα κατασκευεί η ηλεκρτοκίνηση της ίδιας σιδηροδρομικής γραμμής. Παράλληλα, έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή της υποδομής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Αίγιο (Ροδοδάφνη) έως τον Ψαθόπυργο (Ρίο). Η επέκταση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το Ρίο με ηλεκτροκίνηση και αυτόματη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018, οπότε η διαδρομή από την Αθήνα έως το Ρίο θα πραγματοποιείται σε δύο ώρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.