Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Έρευνα:Η κρίση βλάπτει σοβαρά την υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Υγείας, των ΜΜΕ, της Φαρμακοβιομηχανίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και από κλάδους της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών παρευρέθηκαν στο Συνέδριο «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: ΜΜΕ & Δημόσια Υγεία» που πραγματοποιήθηκε χθες, στις 3 Οκτωβρίου 2013 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τον Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τα τμήματα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος. Παράλληλα, τέλεσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Μέσων και Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Now doctor.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι σημαντικοί θεσμικοί φορείς και συγκεκριμένα η Υφυπουργός Υγείας κα Ζέττα Μακρή, ο ΣΦΕΕ, ο ΙΣΑ, o ΠΦΣ, η ΠΕΦ, ο ΕΦΕΧ, η ΕΝΕΑΠ, ΣΕΒΤ, η ΕΔΕΕ και ο ΣΔΕ δεσμεύτηκαν για πρώτη φορά για την ανάληψη δράσεων με στόχο την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας η οποία πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική ευθύνη της κα Έφη Σίμου και κα Αναστασίας Ρουμελιώτη του τομέα Επιδημιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σύμφωνα με την οποία η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91,7%) εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης, ακολουθούν η ανεργία ( 84,4%), η φτώχεια ( 83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια (81,4%).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 60% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η οικονομική κρίση επηρέασε την υγεία του, το 56,9% την ψυχική του υγεία, το 52,6% τις προσωπικές σχέσεις του και το 55,7% τη δυνατότητά του να αγοράσει φάρμακα, ενώ το 28,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αραίωσε τη συχνότητα λήψης φαρμάκου ώστε να διαρκέσει περισσότερο η θεραπεία, λόγω οικονομικής αδυναμίας να αγοράσει φάρμακα.

Τι φοβάστε περισσότερο



Έχει τύχει τον τελευταίο χρόνο να αραιώσετε τη συχνότητα λήψης κάποιου φαρμάκου έτσι ώστε να διαρκέσει περισσότερο, λόγω οικονομικής αδυναμίας να αγοράσετε φάρμακα;



Όταν χρειάζεστε άμεσα πληροφορίες για κάποιο προσωπικό θέμα υγείας,
πού θα απευθυνόσασταν πρώτα;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.