Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Οδηγίες για σχολικά είδη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί η φαντασία των παιδιών να εξάπτεται από τα πολύχρωμα τετράδια, μολύβια, βιβλία και άλλα μικροπράγματα, ωστόσο, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), η αγορά προϊόντων της "μόδας" δεν είναι πάντα η πιο...έξυπνη, αφού ενέχει κινδύνους, που σχετίζονται τόσο με την ασφάλεια των μικρών μαθητών όσο και με την "τσέπη" των γονιών του.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ, τα σχολικά είδη, ενώ είναι αντικείμενα, που χρησιμοποιούνται από παιδιά κι ενώ πλέον κυκλοφορούν στην αγορά πάρα πολλά που μοιάζουν με παιχνίδια, δεν έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική νομοθεσία, ενώ αυτά της "μόδας" έχουν ιδιαίτερα υψηλή τιμή.

Το ΚΕΠΚΑ ενημερώνει ότι όσα σχολικά είδη αποσύρονται από την κυκλοφορία, λόγω του ότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, καταγράφονται στο σύστημα RAPEX, που είναι προσβάσιμο από τους καταναλωτές, στη διεύθυνση www. efpolis.gr/el/rapex.html.

Αναφορικά με τα σχολικά είδη, όπως τα παγουράκια, που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, το κέντρο συνιστά την επίσκεψη των γονέων στην ιστοσελίδα www. efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/kiroseis, για να ενημερωθούν σε ποιες επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη ασφαλή προϊόντα.

Το ΚΕΠΚΑ προτείνει, επίσης, μαθητές και γονείς, προτού ξεκινήσουν για την αγορά σχολικών ειδών, να συζητήσουν για τους τρόπους που διάφορες εταιρείες μας οδηγούν στην υπερκατανάλωση και να ετοιμάσουν από κοινού έναν κατάλογο με τα είδη που κρίνονται απαραίτητα και να τον τηρήσουν αυστηρά.

Επισημαίνει δε τον κίνδυνο αγοράς προϊόντων που μυρίζουν ως τρόφιμα και τονίζει πως η ασφάλεια των σχολικών ειδών πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριο για την αγορά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.