Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Τρίτος θάνατος από το wingsuit στις Άλπεις σε μία εβδομάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόκειται για το νέο σπορ των εραστών του ιλίγγου.

Αθλητής στο extreme sport, wingsuit, ήταν ο άνδρας που έχασε χθες το βράδυ τη ζωή του στις Άλπεις, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η γαλλική χωροφυλακή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού πέντε άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο φέτος στις Άλπεις, από τους οποίους οι τρεις το τελευταίο επταήμερο.

Το wingsuit συνδυάζει τον αιωροπτερισμό με την ελεύθερη πτώση επειδή η στολή διαθέτει δύο φτερούγες, αλλά και αλεξίπτωτο, που φρενάρει την πτώση και βοηθά στην ομαλή προσγείωση.

Όμως χθες ο 41χρονος Γάλλος θέλησε με τέτοια στολή να κάνει παράτολμο άλμα από μια κορυφή στα 2.041 μέτρα του ορεινού όγκου Νταν ντε λ’ Αρκλουσάζ, που δεσπόζει πάνω στην κοινότητα Σεν Πιερ Αλμπινί. Προφανώς, ο μεσήλικος Γάλλος προσπάθησε να τα καταφέρει καλύτερα από τον Πολωνό τουρίστα που βρήκε τον θάνατο κάνοντας άλμα με την φτερωτή στολή από ύψος 2.200 μέτρων την Παρασκευή, στο Μαρτινί της Ελβετίας, όμως κατέληξε ακαριαία πέφτοντας πάνω σε μια προεξοχή βράχου.

Το νέο σπορ των εραστών του ιλίγγου και της υψηλής αδρεναλίνης, δεν πρέπει να θεωρείται τυχερό, δεδομένου ότι έως τώρα έχει αφαιρέσει την ζωή περίπου 20 ασκουμένων σε αυτό, σε διάφορες ορεινές περιοχές του πλανήτη, έχει δηλαδή προκαλέσει πολλούς περισσότερους θανάτους από οποιοδήποτε παραπλήσιο ερασιτεχνικό σπορ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.