Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Δέκα τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δέκα ανέρχονται, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη, αγγίζοντας το 1/5 των πανελλαδικών κρουσμάτων.

Πρόκειται για τρεις κατοίκους του δήμου Ξάνθης, τρεις του δήμου Αβδήρων και τέσσερις του δήμου Τοπείρου. Αξίζει να σημειωθεί πως, μέσα σε μία εβδομάδα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά τέσσερα, ενώ συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν προσβληθεί από τον ιό 16 άτομα.

Στην περίπτωση της Ξάνθης, που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας των περιοχών της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του ιού, τέσσερις εκ των θυμάτων του ιού των κουνουπιών εμφάνισαν προβλήματα στο Κεντρικό Νευρολογικό τους Σύστημα, ενώ οι υπόλοιποι έξι όχι.

Στην περίπτωση της Καβάλας, τα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίζονται στο δήμο Νέστου, ενώ ένα κρούσμα διαπιστώθηκε και στο δήμο Καβάλας. Εξ΄ αυτών, οι δύο ασθενείς αντιμετώπισαν προβλήματα με το νευρολογικό τους σύστημα, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις όχι.

Παραμένουν στα κόκκινα Ξάνθη και Καβάλα

Την ίδια στιγμή, τόσο η Ξάνθη όσο και η Καβάλα παραμένουν, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, στις περιοχές υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση κρουσμάτων του ιού που μεταδίδουν τα κουνούπια, με τους δήμους Αβδήρων, Ξάνθης και Τοπείρου από την περιοχή της Ξάνθης και Καβάλας και Νέστου από την περιοχή της Καβάλας να φιγουράρουν στη σχετική λίστα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία!

Παρά το γεγονός πως ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει χτυπήσει για τα καλά την περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ, με το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών να καθυστέρησε δραματικά να ξεκινήσει φέτος (είχαν προηγηθεί δύο αποτυχημένες προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια), μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει προσπάθεια ενημέρωσης και επαγρύπνησης της κοινής γνώμης από πλευράς της Περιφέρειας για τα μέτρα ατομικής προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες και δη οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ώστε να προστατευτούν από τον ιό.

Πανελλαδικά, ένας ηλικιωμένος άνδρας που προσβλήθηκε από τον ιό, έχασε τη ζωή του, ενώ σε σοβαρό κίνδυνο τέθηκαν πολίτες της Ξάνθης που έπεσαν θύματα του ιού.

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις ενός ηλικιωμένου άνδρα από το Μαγικό, ο οποίος, μετά το τσίμπημα του κουνουπιού, παρουσίασε αδυναμία κίνησης στα κάτω άκρα, μένοντας προσωρινά καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, καθώς και η περίπτωση του εκδότη της Εφ. Ακρίτας Βαγγέλη Βασιλειάδη που διακομίστηκε αρχικώς στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων στη Θεσσαλονίκη, λόγω επιπλοκών που παρουσίασε η υγεία του, μετά την προσβολή του από τον ιό, ενώ κρίθηκε αναγκαία η παραμονή του στην Εντατική του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σε περιπέτειες μπήκε και ένας 60χρονος από τον Πολύσιτο Ξάνθης, ο οποίος αντιμετώπισε στο παρελθόν προβλήματα υγείας και βρέθηκε σε κίνδυνο, μετά το τσίμπημα του κουνουπιού. Πριν από λίγες ημέρες, έλαβε εξιτήριο από την Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, μετά από μία πολυήμερη παραμονή.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον ιό έχουν προσβληθεί ακόμη και νεαρά άτομα, με πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση δύο νερών γυναικών από το δήμο Τοπείρου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.