Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

«Η "επιδημία" αυτή μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10 χρόνια»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμβουλές από την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τον πρώτο θάνατο από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Για την «επιδημία» με τον ιό του δυτικού Νείλου που έχει ξεσπάσει και μπορεί να κρατήσει ακόμη και δέκα χρόνια, όπως αποκάλυψε, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ και καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Τζένη Κρεμαστινού μετά τον πρώτο θάνατο από τσίμπημα κουνουπιού.

«Υπάρχουν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού που πάσχουν από νοσήματα τα οποία επιβαρύνουν μια κατάσταση. Κι αυτές μπορεί να οδηγηθούν σε θάνατο», είπε η κ. Κρεμαστινού.

Και τόνισε: «Ο ιός του δυτικού Νείλου έχει εισέλθει στην Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια. Δεν πιστεύουμε ότι θα φύγει γρήγορα. Η "επιδημία" αυτή μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10 χρόνια. Αυτό που μας μένει σαν Πολιτεία να κάνουμε, είναι να παίρνουμε τις αναγκαίες προφυλάξεις είτε αυτές αφορούν τις κουνουποκτονίες δηλαδή την καταπολέμηση ενός πυλώνα υπάρξεως της νόσου αυτής είτε να βγάζουμε έγκαιρη διάγνωση είτε να νοσηλεύουμε σωστά αυτούς οι οποίοι προσβάλλονται».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ανέφερε ότι τα συμπτώματα είναι μεταξύ άλλων πυρετός και σύγχυση. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι τέτοια που να μπορούν να δείξουν ότι ένα άτομο έχει προσβληθεί αλλά «είναι βασικά για να σε στείλουν στο γιατρό εάν επιμείνουν», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι μπορεί τα κρούσματα να είναι λιγότερα σε σχέση με πέρυσι αλλά κανείς δεν λέει ότι δεν μπορούν να αυξηθούν του χρόνου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.