Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Οι εκπαιδευτικοί θα... χτυπούν κάρτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ηλεκτρονική κάρτα εγκαθιστά το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να ελέγχεται ποιοι εκπαιδευτικοί εργάζονται, πού και πόσο.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αποκαλύπτει ότι από τη νέα σχολική χρονιά εγκαθίσταται «η υποχρεωτική ηλεκτρονική ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος», μία κίνηση η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τους «εκτός τάξης εκπαιδευτικούς».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα της εφημερίδας ότι «μεγάλη συζήτηση γίνεται για τους “εκτός τάξης εκπαιδευτικούς”. Πόσοι είναι εκείνοι που, επικαλούμενοι ψυχολογικά προβλήματα, αποφάσισαν να μην έχουν ούτε μία ώρα διδασκαλίας;» ο υπουργός Παιδείας απάντησε: «Κακώς γίνεται αυτή η συζήτηση, γιατί αφορά πολύ μικρό αριθμό εκπαιδευτικών. Οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης εξετάζουν τέτοιες περιπτώσεις και αναμένουμε πορίσματά τους. Δεν μπορεί, όμως, αυτές οι περιπτώσεις που όντως, όπως είπα, είναι λίγες να στιγματίζουν τους Έλληνες εκπαιδευτικούς. Πέραν τούτου, από τον Σεπτέμβριο που εγκαθίσταται η υποχρεωτική ημερήσια ηλεκτρονική ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος, επιτέλους μετά από πολλά χρόνια, θα γνωρίζει το υπουργείο Παιδείας ποιος εργάζεται, πού και πόσο».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επιβεβαιώνει ότι τον Σεπτέμβριο θα προωθηθούν οι μετατάξεις 4.933 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Προαναγγέλλει αλλαγές και στους αποσπασμένους -σήμερα- εκπαιδευτικούς στο υπουργείο και στα Δημόσια ΙΕΚ, οι οποίοι όπως σημειώνει, «έχουν επιλεγεί χωρίς κριτήρια».

Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι οι 13.165 μαθητές της σχολικής χρονιάς 2012-2013, οι οποίοι έχουν επιλέξει ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που καταργούνται, «θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.