Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ιατρικά απόβλητα σε κάδους...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη 48χρονος Διευθύνων Σύμβουλος Γενικής Κλινικής για παράνομη διάθεση και διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος» και της Κ.Υ.Α «Μέτρα και όροι για τη Διαχείριση Αποβλήτων Υγειονομικών μονάδων».

Συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της ασφάλειας Αττικής σε Γενική Κλινική στο Αιγάλεω, βρέθηκαν έξω από την κλινική, σε δύο κάδους συλλογής οικιακών απορριμμάτων, επτά σακούλες που περιείχαν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα της κλινικής όπως σύριγγες με αίμα, γάζες, καθετήρες και λοιπό χρησιμοποιημένο υγειονομικό υλικό. Οι κάδοι ήταν ανοιχτοί και το περιεχόμενο τους ήταν εκτιθέμενο στις καιρικές συνθήκες, καθώς και σε αδέσποτα ζώα και διερχόμενους πολίτες.

Με εντολή της Εισαγγελέως περιβάλλοντος διατάχθηκε η άμεση αποκομιδή, απομάκρυνση και καύση των αποβλήτων. Συνολικά παρελήφθησαν 55 περιέκτες- κουτιά με επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα, συνολικού βάρους 365 κιλών, 31 περιέκτες- κουτιά αγνώστου βάρους, μία νάιλον σακούλα και τρείς ειδικοί κόκκινοι κάδοι με επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα, αγνώστου βάρους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.