Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Βρέθηκε λύση για να μην κλείσει το Ωνάσειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρέθηκε λύση στο οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο είχε περιέλθει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν μετά τη μεσημεριανή συνάντηση, του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδης με τα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου και τον πρόεδρό του, καθηγητή καρδιολογίας, Ι. Λεκκάκη.

Το πρωί, γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, αναστατωμένοι με την κατάσταση και θορυβημένοι με το ενδεχόμενο νέων μισθολογικών μειώσεων, πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας.

Ο κ. Γεωργιάδης, αφού πληροφορήθηκε για την κατάσταση στο Ωνάσειο, συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και διασφάλισε ότι θα δοθούν άμεσα στο Κέντρο τα 7 εκ. ευρώ της κρατικής επιχορήγησης, η οποία έχει μειωθεί στο ήμισυ (πέρσι ήταν 14 εκ. ευρώ). Επίσης, συμφωνήθηκε να δοθούν περίπου 38 εκ. ευρώ, που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές ταμείων προς το Κέντρο, κατά την προ ΕΟΠΥΥ περίοδο, έως και τις 31/12/2011.

"Ολοκληρώθηκε η συνάντησή μου και με το ΔΣ του Ωνασείου και με τον κ. Σταικούρα για το θέμα. Δρομολογούμε τις λύσεις. Φυσικά δεν κλείνει", έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.