Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ρολόι-"γιατρός" θα κάνει τηλεδιάγνωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια συσκευή σε μορφή ρολογιού που θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα μπορεί να μετράει την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο, την οξυγόνωση του οργανισμού αλλά και την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, θα γίνει πραγματικότητα σε περίπου έξι μήνες από σήμερα.

Στη δημιουργία του συστήματος των μηχανημάτων και των υλικών αυτής της συσκευής συνέβαλε ο Έλληνας καθηγητής και επικεφαλής του Εργαστηρίου LCPO,CNRS, στο Πανεπιστήμιο του Μπορντώ στη Γαλλία, Γεώργιος Χατζηιωάννου.

“Η κυκλοφορία της συσκευής αυτής θα ανακοινωθεί από την Google σε έξι μήνες. Αρχικά θα είναι ακριβή για να μπορεί να την προμηθευτεί ο μέσος πολίτης, αλλά με την πάροδο του χρόνου η τιμή θα μειωθεί καθώς θα αποσβεστεί το κόστος της έρευνας” ανέφερε ο κ. Χατζηιωάννου, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις τιμώμενους επιστήμονες στο συνέδριο Νanotexnology 2013 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

“Οι μετρήσεις θα γίνονται με τη βοήθεια ενός τσιπ και οπτικών ακτίνων λέιζερ και οι πληροφορίες θα αποθηκεύονται σε ένα υπολογιστικό νέφος, σε ένα προστατευμένο χώρο που θα ανήκει σε αυτόν που φοράει τη συσκευή, ο οποίος θα μπορεί να δώσει εντολή στον προσωπικό του γιατρό να δει τις μετρήσεις αυτές ανά πάσα στιγμή και σε περίπτωση που η κατάσταση της υγείας είναι άσχημη να δει εξ αποστάσεως τι συμβαίνει. Σήμερα στη Γαλλία, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν κρατούν τον ασθενή στο νοσοκομείο μετά από μία εγχείριση, αλλά τον στέλνουν σπίτι και τον παρακολουθούν εξ αποστάσεως και έτσι μειώνεται το κόστος της νοσηλείας” αναφέρει ο κ. Χατζηιωάννου.

Μελλοντικά θα υπάρξει η δυνατότητα η συσκευή αυτή να κάνει ακόμη και αναλύσεις αίματος και να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.