Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

«Κούρεμα» 58% σε χρέος άνεργου δανειολήπτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικαστική απόφαση τον απαλλάσσει από μεγάλο βάρος.

Από το Ειρηνοδικείο Καστελλίου Ηρακλείου Κρήτης, έρχεται η υπ' αρ. 13/2013 απόφαση, που δικαιώνει άνεργο δανειολήπτη, από την περιοχή του Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, καθώς το δικαστήριο όχι μόνο ρύθμισε, αλλά και κούρεψε το χρέος τού ανέργου κατά 53%.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο δανειολήπτης είναι μέλος της, είχε χρέος σε μία και μοναδική τραπεζική εταιρεία, ύψους 16.627,88 ευρώ, αλλά λόγω της ανεργίας του ίδιου και της συζύγου του, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου του. Προσέφυγε στο Ν.3869/2010, έκανε αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού, προτείνοντας να δίνει από το "υστέρημά του" 80 ευρώ/μήνα, πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την Τράπεζα, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Καστελλίου Ηρακλείου, όπου και δικαιώθηκε.

Αναλυτικά, πρόκειται για έναν άνεργο δανειολήπτη, 60 ετών, έγγαμο, με δύο ενήλικα τέκνα, με σύζυγο άνεργο, ζει σε αγροτική περιοχή του Ηρακλείου, είχε χρεωθεί σε μία τράπεζα, με τρία τραπεζικά προϊόντα (δύο καταναλωτικά δάνεια και μία πιστωτική κάρτα), συνολικού ύψους χρέωσης 16.627,88 ευρώ και στην κατοχή του δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Το ιδιαίτερο περιεχόμενο στη ρύθμιση αυτή είναι ότι το δικαστήριο, αφού έλαβε υπόψη του τις βασικές προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες και το γεγονός ότι ο ίδιος με το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών του προσφέρεται στην καταβολή των 80 ευρώ/μηνιαίως, αλλά και επί πλέον επιθυμεί να εκχωρήσει για τέσσερα χρόνια την επιδότηση ελαιόλαδου των 1000 ευρώ/έτος που λαμβάνει από τα ελαιόδενδρα κυριότητας της συζύγου του (δηλαδή θα εκχωρήσει συγκεντρωτικά το ποσό των 4.000 ευρώ).

Το Ειρηνοδικείο Καστελλίου Ηρακλείου, με την υπ' αρ.13/2013 απόφασή του, ρύθμισε τα χρέη του ανέργου δανειολήπτη επί τετραετία να δώσει 80 ευρώ επί 48 μήνες και 4000 ευρώ στην τετραετία ως προς το υπόλοιπο ποσό των απαιτήσεων της τραπεζικής εταιρείας 8.787,88 ευρώ, το δικαστήριο απάλλαξε το δανειολήπτη, δηλ. από το συνολικό χρέος των 16.627,88 ευρώ θα πληρώσει μόνο τα 7.840 ευρώ, όπως και ο ίδιος είχε προτείνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.