Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη μικρή Μάντλιν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταθέσεις από 38 πρόσωπα επιδιώκει να πάρει η βρετανική αστυνομία.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αναγνωρίσει 38 πρόσωπα από τα οποία επιθυμεί να πάρει καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνάς της για την εξαφάνιση, στην Πορτογαλία το 2007, της Μάντλιν Μακάν, ενός μικρού κοριτσιού 3 ετών. Η υπόθεση τότε είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη στη Βρετανία.

«Η έρευνά μας έχει προχωρήσει, στο βαθμό που έχουμε ταυτοποιήσει 38 πρόσωπα από τα οποία θέλουμε να λάβουμε καταθέσεις. Τα πρόσωπα αυτά προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και είμαστε σε ένα προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με κάθε χώρα σε αυτή τη φάση», ανέφερε σχετική ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ. «Τα δώδεκα από τα πρόσωπα αυτά είναι Βρετανοί που βρίσκονταν (...) στην Πορτογαλία όταν η Μάντλιν εξαφανίστηκε», ανέφερε η ανακοίνωση αυτή.

«Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι υφίσταται μία πιθανότητα η Μάντλιν να είναι ακόμη εν ζωή», επισήμανε ο αρχιεπιθεωρητής Άντι Ρέντγουντ.

Η βρετανική αστυνομία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε αποφασίσει να αρχίσει δική της έρευνα μετά την απόφαση της πορτογαλικής να θέσει στο αρχείο την υπόθεση τον Ιούλιο του 2008.

Η μικρή Μάντλιν, ή Μάντι σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, είχε εξαφανιστεί τον Μάιο του 2007 στην περιοχή Πράια ντα Λουζ, στα νότια της Πορτογαλίας, όπου έκανε διακοπές η οικογένεια Μακάν. Οι γονείς της, οι οποίοι γευμάτιζαν σε ένα εστιατόριο όχι μακριά από το σημείο από όπου απήχθη το μικρό κορίτσι, είναι πεισμένοι ότι έχει απαχθεί.

Η εξαφάνιση αυτή προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον από μέρους των μέσων ενημέρωσης σε διεθνές επίπεδο αλλά και μια τεράστια διεθνή έρευνα.

Η Σκότλαντ Γιαρντ είχε διανείμει τον Απρίλιο φέτος μια φωτογραφία της μικρής Βρετανής, επεξεργασμένη με υπολογιστή ώστε να εικονίζει το πώς θα είναι η 9χρονη σήμερα Μάντλιν.

Η βρετανική αστυνομία έχει προβεί σε «πάνω από 3.800 ενέργειες», που οδήγησαν στην συγκέντρωση νέων ευρημάτων και νέων στοιχείων από αυτόπτες μάρτυρες, όπως ανέφερε.

Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς «Κέιτ και Τζέρι Μακάν καλωσόρισαν θερμά την μετατόπιση της έμφασης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας από την επανεξέταση (των στοιχείων) στην έρευνα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.