Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Η ενεργός συμμετοχή της οργάνωσης των Κύπριων τυφλών στον Κατακλυσμό της Λάρνακας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ενεργό “παρών” δίνει και εφέτος στις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού της Λάρνακας η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών (ΠΟΤ) μετέχοντας με δικό της περίπτερο στο οποίο θα διατίθενται προς πώληση εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που οι Κύπριοι τυφλοί παράγουν στα σύγχρονα εργαστήριά τους.

Δυό λόγια για τα εργαστήρια της ΠΟΤ: Λειτουργούν εδώ και 40 περίπου χρόνια, πρόκειται για εργαστήρια κατασκευής χειροτεχνημάτων καλαθοπλεκτικής με χόρτο, σκαμνάκια και καρεκλίτσες επενδυμένες με τόνο ή πλαστικό σχοινάκι, καθώς επίσης και καρέκλες επενδυμένες με ψάθα. Στα εργαστήρια αυτά εκπαιδεύτηκαν και εκπαιδεύονται πολλοί τυφλοί, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται, κυρίως, άτομα που χάνουν την όρασή τους σε μεγαλύτερη ηλικία, στη χειροτεχνία, καλαθοπλεκτική, δέσιμο και επιδιόρθωση καρεκλών κλπ.

Το περίπτερο της ΠΟΤ στην φετινή γιορτή του Κατακλυσμού βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την εξέδρα στη Λεωφόρο Αθηνών στη Λάρνακα και θα λειτουργήσει από 21 μέχρι 30 Ιουνίου, 2013. Στο χώρο αυτό θα διατίθενται προς πώληση χειροτεχνήματα όπως πανέρια για κόλλυβα, δίσκοι σερβιρίσματος, ψωμώθηκες, φιαλοθήκες, κάλαθοι για εσωτερικούς χώρους, καλάθες για τη μεταφορά βρεφών (carryingcoat), καλάθια για γατιά και σκυλιά, διάφορα καλαθάκια με χέρι, κλπ, που κατασκευάζονται από τους τυφλούς στα Εργαστήρια που λειτουργεί η Οργάνωση μας στη Λευκωσία και στη Λάρνακα.

Καθ’ όλη την δεκαήμερη διάρκεια παρουσίας του περιπτέρου της ΠΟΤ, θα προβάλλονται επίσης διάφορες σκηνές από τη λειτουργία των εργαστηρίων και συγκεκριμένα σχετικές με τη διαδικασία κατασκευής τον ειδών καλαθοπλεκτικής στα εργαστήρια της ΠΟΤ . Για τους ενδιαφερόμενους, ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα είδη καλαθοπλεκτικής και τα χειροτεχνήματα που κατασκευάζονται στα εργαστήρια της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των εργαστηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.facebook.com/ergastiriapot

Επιπρόσθετα, τα εξαιρετικά προϊόντα των εργαστηρίων διατίθενται στο ευρύτερο κοινό σε ολόκληρη την Κύπρο και καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου μέσω των καταστημάτων πώλησης, που λειτουργούν παρά τη Σχολή Τυφλών στη Λευκωσία, στην οδό Έκτορος 6, παρά το Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου στη Λάρνακα και στη Λεωφόρο Μακαρίου 28 στη Δερύνεια. Επιβάλλεται να σημειωθεί ότι τα καταστήματα αυτά δέχονται και παραγγελίες για ειδικά μεγέθη ή και είδη καλαθοπλεκτικής που δεν κατασκευάζονται στα εργαστήρια της ΠΟΤ σε μόνιμη βάση. Στη γκάμα δραστηριοτήτων των εργαστηρίων της ΠΟΤ, τέλος, περιλαμβάνεται και η επιδιόρθωση μεταχειρισμένων καρεκλών.

*Μιά ειδική μνεία δικαιούται το ευρύτερο κοινωνικό μήνυμα της ΠΟΤ επ’ αφορμή της συμμετοχής της στις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού της Λάρνακας. Επί λέξει έχει ως εξής: “Η συμμετοχή της Οργάνωσης μας στις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών για την επαγγελματική και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με οπτική αναπηρία. Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν σ' αυτή την προσπάθεια, μπορούν και πρέπει να επισκεφτούν το περίπτερο της Οργάνωσης μας στη Λάρνακα απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης την περίοδο από 21 μέχρι 30 Ιουνίου 2013. Τους περιμένουμε”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.