Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για τους νέους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μεταβολές στην αγορά εργασίας, μέσα σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης και οι νέες απαιτήσεις εκπαίδευσης, με αναφορά και στα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, εξετάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» το δημοσιογραφικό συγκρότημα «Μακεδονία» και η διεύθυνση εκπαίδευσης και αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ο συνεργάτης του Cedefop, Κωνσταντίνος Πουλιάκας, οι απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας συνδέονται με την ανάγκη για μια εκπαίδευση, που να καλλιεργεί νέες δεξιότητες απαραίτητες στην σημερινή κοινωνία της γνώσης, με ικανότητες σύνθεσης και ανάλυσης και λύσης περίπλοκων προβλημάτων, εξειδίκευση, καινοτομία, πρόσβαση στις ψηφιακές τεχνολογίες, ικανότητα συνεργασίας, κ.α.

Ο κ. Πουλιάκας επεσήμανε ότι είναι καλό οι νέοι να αποκτούν εργασιακή εμπειρία, ακόμη και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, στο αντικείμενο των σπουδών που επιλέγουν, ενώ θα πρέπει να είναι ανοιχτοί και σε εξωστρεφείς, κοινωφελείς, καινοτόμες δράσεις.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος σχολικής μέριμνας, αθλητισμού και δια βίου μάθησης, Αντώνης Καρούμπης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι συνθήκες που δημιουργεί η οικονομική κρίση συνδέονται και με την επιλογή περισσότερων νέων να σπουδάσουν στην πόλη τους και επεσήμανε τη χρησιμότητα της ημερίδας για την ενημέρωση των νέων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.