Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Έλεγχοι ΕΦΕΤ κατά την τουριστική περίοδο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχων σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που δραστηριοποιούνται σε περιοχές αυξημένης τουριστικής κίνησης, θα υλοποιήσουν οι αρμόδιες αρχές με συντονιστή τον ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με ειδική οδηγία, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες των Καλλικρατικών Περιφερειών, θα αναπτύξουν προγράμματα ελέγχων σε αντιπροσωπευτικό αριθμό επιχειρήσεων μαζικής εστίασης ( π.χ. ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία κ.λ.π.) που δραστηριοποιούνται σε περιοχές αυξημένης τουριστικής κίνησης (π.χ. αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί μέσων μαζικής μεταφοράς, τουριστικά θέρετρα, κατασκηνώσεις κ.λ.π.), καθώς και σε οχήματα μεταφοράς ευαλλοίωτων τροφίμων με έμφαση στη διασφάλιση της διατήρησης της αλυσίδας ψύξεως και των συνθηκών μεταφοράς (π.χ. μετακίνηση με πλοία κ.λ.π.).

Σκοπός των εστιασμένων προγραμμάτων είναι ο έλεγχος για την τήρηση των συνθηκών γενικής υγιεινής, καταλληλότητας των τροφίμων και παραπλάνησης- εξαπάτησης του καταναλωτή σε ό,τι αφορά τα πραγματικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων τροφίμων.

Η πρωτοβουλία σχεδιάζεται και υλοποιείται στην κατεύθυνση της διασφάλισης της προστασίας των καταναλωτών και τη γενικότερη συμβολή στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.