Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Τιμές ήρωα επεφύλαξαν για σκύλο στις Φιλιππίνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Καμπάνγκ είχε τραυματιστεί σοβαρά για να σώσει δύο παιδιά.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Ζαμποάνγκα στις Φιλιππίνες, σε ένα θηλυκό σκύλο που επέστρεψε στην πόλη τους.

Η Καμπάνγκ, όπως ονομάζεται το ημίαιμο σκυλί, είχε γίνει γνωστό πέρυσι σε ολόκληρο τον κόσμο, όταν με αυταπάρνηση έσωσε δυο μικρά κορίτσια που διέσχιζαν το δρόμο.

Όρμησε επάνω σε μια μοτοσικλέτα που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κατάφερε να γλιτώσει την κόρη και την ανιψιά του ιδιοκτήτη της. Ωστόσο, η ίδια τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς το πρόσωπό της μπλέχτηκε στις ακτίνες της μοτοσικλέτας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει το ρύγχος και την άνω γνάθο της.

Η γνωστοποίηση όμως, της θαρραλέας πράξης οδήγησε στη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου η Καμπάνγκ να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να υποβληθεί σε επέμβαση. Η μακρόχρονη παραμονή της στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, κόστισε 27.000 δολάρια, ποσό που συγκεντρώθηκε με δωρεές που προήλθαν τόσο από τις Φιλιππίνες, όσο και άλλες χώρες.

Οι γιατροί κατάφεραν να θεραπεύσουν τις πληγές της, ενώ παράλληλα τη αντιμετώπισαν με επιτυχία έναν όγκο που είχε παρουσιάσει. Αν και δεν μπόρεσαν να αναπλάσουν τη γνάθο του ζώου, χρησιμοποίησαν μοσχεύματα δέρματος προκειμένου να καλύψουν ευαίσθητες περιοχές του προσώπου.

Ακόμη και έτσι όμως, η Καμπάνγκ είναι σε θέση να μασήσει χρησιμοποιώντας τα δύο δόντια που της έχουν απομείνει, ενώ η όσφρησή της αρκεί για να αναγνωρίσει τον ιδιοκτήτη της.

Όπως ήταν φυσικό, οι κάτοικοι της πόλης την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και τιμές ήρωα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.