Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σε ψυχιατρείο ο δράστης του μακελειού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ένοπλος στην Καλιφόρνια, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα σκότωσε πέντε ανθρώπους στη Σάντα Μόνικα και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον για τρεις ημέρες όταν ήταν έφηβος στην ψυχιατρική μονάδα νοσοκομείου, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αστυνομία.

Ο Τζον Ζαουάχρι, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή, μία ημέρα πριν από τα 24α γενέθλιά του έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, στο Κολλέγιο Σάντα Μόνικα, είχε τεθεί υπό κράτηση και επί 72 ώρες υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, το 2006, σε ηλικία 16 με 17 ετών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σάντα Μόνικα Ρίτσαρντ Λούις.

Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν η αστυνομία κλήθηκε να μεταβεί στο πατρικό σπίτι του δράστη εκεί απ' όπου την Παρασκευή ξεκίνησαν οι πολλαπλές επιθέσεις με την δολοφονία του πατέρα και του αδελφού του και στη συνέχεια την πυρπόληση της κατοικίας που την κατέστρεψε μερικώς.

Η νομοθεσία στην Καλιφόρνια επιτρέπει στην αστυνομία να θέσει σε περιορισμό στην ψυχιατρική μονάδα νοσοκομείου, χωρίς την θέλησή του, ένα άτομο για τουλάχιστον 72 ώρες αν αυτό κρίνεται ως επικίνδυνο για τον εαυτό του ή για τους άλλους ή αν είναι «ανίκανο».

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τα πιθανά κίνητρα του δράστη, ενός πρώην φοιτητή του Κολλεγίου της Σάντα Μόνικα, ο οποίος σκότωσε πέντε ανθρώπους. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι επιθέσεις συνδέονται με «οικογενειακά προβλήματα», είπε ο Λούις.

Οι γονείς του δράστη, ο 55χρονος Σαμίρ Ζαουάχρι και η Ράντα Άμπντου, κατάγονταν από τον Λίβανο και είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ πριν από μερικά χρόνια όπου και έλαβαν την αμερικανική υπηκοότητα, ενώ ήταν διαζευγμένοι. Ο ίδιος ο δράστης είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια.

Οι Times του Λος Άντζελες, επικαλούμενοι πηγές της αστυνομίας που διατήρησαν την ανωνυμία τους, έγραψαν ότι ο Ζαουάχρι είχε κλονιστεί από το διαζύγιο των γονέων του. Η μητέρα του είχε υποστηρίξει ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας σε αίτηση που είχε καταθέσει για την προσωρινή έκδοση περιοριστικών μέτρων εναντίον του πατέρα του, το 1998.

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται φίλο της οικογένειας, ο Ζαουάχρι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε «μανία με τα όπλα», κάτι που προβλημάτιζε τους οικείους του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.