Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ακόμα μία αυτοκτονία σοκάρει την Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας 42χρονος απαγχονίστηκε με ηλεκτρικό καλώδιο.

Μια ακόμη αυτοκτονία έχει συνταράξει την Χανιώτικη κοινωνία.

Σήμερα το μεσημέρι έδωσε τέλος στην ζωή του ένας 42χρονος Χανιώτης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στην αρχή της οδού Αναπαύσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, τον 42χρονο περίμενε ο πατέρας του έξω από το σπίτι τους, και όταν είδε πως καθυστερούσε μπήκε μέσα και βρήκε τον γιό του απαγχονισμένο με ένα ηλεκτρικό καλώδιο που χρησιμοποίησε για να κρεμαστεί από κολώνα του σπιτιού.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το site, ο εκλιπών - ο οποίος δεν ήταν έγγαμος - αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα στους οικείους του εξέφραζε την αγωνία του, καθώς λόγω της κρίσης αφενός είχε μειωθεί η κίνηση στο κατάστημα, ενώ είχαν αυξηθεί κατακόρυφα τα έξοδα και η φορολογία.

Η Κρήτη τρίτη Περιφέρεια στις αυτοκτονίες το 2011

Στο μεταξύ, σήμερα η ΕΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες το 2011, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει μια πανελλαδική αύξηση κατα 26,52% συγκριτικά με το 2010.

Από τα 477 περιστατικά που καταγράφηκαν το 2011 σε όλη την Ελλάδα, τα 172 σημειώθηκαν στην Αττική, τα 53 στην Κεντρική Μακεδονία και τα 37 σημειώθηκαν στην Κρήτη, ενώ ακολουθούν οι άλλες Περιφέρειες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοχείρων ήταν άνδρες (393 άτομα, ποσοστό 82,3%), αν και παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των γυναικών που αυτοκτονούν (84 γυναίκες-θύματα το 2011 έναντι 41 το 2010, αύξηση 104%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.