Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Δ. Κορυδαλλού: Στήριξη στους αδύναμους οικονομικά πολίτες μεσω ΕΣΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους πολίτες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και αντιμετωπίζουν τη φτώχεια συνεχίζει να στηρίζει ο Δήμος Κορυδαλλού, με «Κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της Φτώχειας».

Το πρόγραμμα που ξεκινά το επόμενο διάστημα, υλοποιείται σε σύμπραξη με το Δήμο Αγ. Βαρβάρας και τον «Όμιλο για τον Πολιτισμό της ειρήνης» και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στο πλαίσιο του εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007- 2013.

Οι νέες δομές έρχονται να ενισχύσουν δράσεις που ήδη υλοποιούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, όπως το πρόγραμμα καθημερινής σίτισης για 250 άτομα και η Τράπεζα Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης. Σε υγειονομικό επίπεδο υλοποιούνται προγράμματα εμβολιασμού σε ανασφάλιστα παιδιά και παρέχονται δωρεάν εξετάσεις σε ομάδες άπορων και ανασφάλιστων γυναικών. Επίσης με εισήγηση του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών λειτουργεί το Αλληλέγγυο Ιατρείο από εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων στο οποίο παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

«Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, η συνεχιζόμενη ύφεση και η αύξηση της ανεργίας έχουν οδηγήσει μεγάλες ομάδες πληθυσμού στη φτώχια και σε αδυναμία κάλυ-ψης ακόμα και βασικών βιοτικών αναγκών. Ο αριθμός πολιτών που ζητά στήριξη από τον Δήμο, δυστυχώς αυξάνεται διαρκώς. Ως δημοτική αρχή δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Γι αυτό εξαντλούμε κάθε δυνατότητα και αξιοποιούμε κάθε πρόγραμμα που συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στους δυο δήμους και θα δημιουργηθούν Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικού Φαρμακείο, Τράπεζας Χρόνου, Δομή Παροχής Συσσιτίου και Γραφείο Διαμεσολάβησης. Ανεξάρτητα από τον Δήμο- έδρα της δράσης ωφελού-μενοι είναι κάτοικοι Κορυδαλλού και Αγ. Βαρβάρας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού άστεγοι, μονογονεϊκές, πολύτεκνες και οικογένειες με μέλη που έχουν αναπηρία και άνεργοι.

Συγκεκριμένα:

Στην Αγ. Βαρβάρα θα λειτουργήσουν:

Κοινωνικό Παντοπωλείο που θα περιλαμβάνει διανομή τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών σε κατοίκους που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινότητας,

Κοινωνικό Φαρμακείο: Η δομή θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και ιατροφαρμακευτικά προϊόντας σε άπορους, άνεργους και ανασφάλιστους. Σκοπός της είναι η αύξηση της προσβασιμότητας στην υγεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τράπεζα Χρόνου: Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών όπου το χρήμα αντικαθίσταται από υπηρεσίες που μπορούν να καλύψουν καθημερινές ανάγκες. Το δίκτυο στηρίζεται στην έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στον Κορυδαλλό θα λειτουργήσουν:

Δομή παροχής Συσσιτίου: Σκοπός είναι η εξασφάλιση γευμάτων που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε άστεγους, άπορους που αδυνατούν να εξασφαλίσουν την διατροφή τους.

Γραφείο Διαμεσολάβησης: Σκοπός της δομής είναι η παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης σε άπορους, άνεργους και άστεγους κάθε μήνα, σχετικά με τις δομές που μπορούν να απευθυνθούν προκειμένου να ωφεληθούν από τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται. Επιπλέον, αρμοδιότητα του γραφείου είναι και η παροχή υπηρεσιών ψυ-χοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Πληροφορίες: Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Κορυδαλλού 210-4941132, 210-4963917, 210-4958947.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.