Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Άνεργος χάνει το σπίτι του για 831 ευρώ! - Τι δηλώνει για το θέμα, ο υπουργός ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβάστε τα δυο σχετικά άρθρα για το θέμα, για την κατάσταση που βρέθηκε άνεργος για χρέος λιγότερο των χιλίων ευρώ.


----------------



Στο "σφυρί" σπίτι άνεργου για 831 ευρώ



Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ το σπίτι ενός άνεργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ.

Ο άνεργος μεταλλεργάτης, πατέρας δύο παιδιών, δεν κατάφερε να εξοφλήσει στην ΕΥΔΑΠ τους λογαριασμούς από το 2012, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη.

Η εταιρεία, αφού του έκοψε την παροχή του νερού, στη συνέχεια έβαλε δικηγόρο, ερεύνησε την ακίνητη περιουσία του στα υποθηκοφυλακεία και εντόπισε ότι διαθέτει ένα σπίτι. Έτσι στις 29 Μαΐου ξεκίνησε η διαδικασία της κατάσχεσης.

Την Πέμπτη έγινε μία πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η διευθύντρια του καταστήματος δήλωσε «αδυναμία».


Πηγή: http://www.enikos.gr



----------------

Ο Χατζηδάκης για τον πλειστηριασμό σε άνεργο



Ο υπουργός ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, φιλοξενήθηκε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και αναφέρθηκε στο θέμα της κατάσχεσης του σπιτιού ενός ανέργου για οφειλή 831 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, στην πορεία της οικονομίας, το ΕΣΠΑ αλλά και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Το κράτος δεν πρέπει να δείχνει αναλγησία. Εκείνο το οποίο κάνουν στην ΕΥΔΑΠ, είναι να κλιμακώνουν τις ενέργειες τους, αλλά ποτέ δεν έχουν προχωρήσει σε πλειστηριασμό. Είναι μια κίνηση που περισσότερο γίνεται για να καλύψει τους ίδιους. Προχώρησαν το νομικό κομμάτι σε σχέση με την κατάσταση αλλά δεν θα έφταναν ποτέ σε πλειστηριασμό», σχολίασε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης, σε σχέση με το πρώτο θέμα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», που αφορούσε την εντολή κατάσχεσης του σπιτιού ενός ανέργου για οφειλή 831 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ.

«Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία στην αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων καταστάσεων», συμπλήρωσε.

«Μέχρι στιγμής η εξέλιξη της οικονομίας δείχνει μια πολύ σοβαρή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι», σχολίασε για την κατάσταση της οικονομίας ο κ. Χατζηδάκης

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.