Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

7 ανυποψίαστες εστίες μόλυνσης των παιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα παιδιά θέλουν να εξερευνούν τα πάντα, να τα αγγίζουν, να τα μυρίζουν, να τα ανακατεύουν. Αυτό όσο ωφέλιμο και να είναι στο να γνωρίσουν τον κόσμο και το περιβάλλον γύρω τους, μπορεί να είναι καταστροφικό για την υγεία τους, καθώς υπάρχουν πολλές πηγές μικροβίων στους χώρους στους οποίους κινούνται.

Πάμε να γνωρίσουμε τα 7 πιο βρώμικα σημεία με τα οποία έρχονται καθημερινά σε επαφή τα παιδιά!

Το ποτήρι της οδοντόβουρτσας



Σύμφωνα με μελέτη του 2011, το ποτηράκι που αφήνουμε την οδοντόβουρτσά μας είναι το τρίτο σε σειρά σημείο του σπιτιού σε ό,τι αφορά στην συγκέντρωση βακτηρίων. Όταν το παιδί ακουμπάει το ποτηράκι, εκτίθεται σε μολυσμένα σταγονίδια νερού. Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε αυτή την πηγή μόλυνσης και να προστατεύσετε τα παιδιά σας, είναι να πλένετε το ποτηράκι σε ζεστό νερό στο πλυντήριο πιάτων και μετά να το σκουπίζετε καλά.

Το πάτωμα της κουζίνας



Σταγόνες ποτών, υπολείμματα τροφών, πατημασιές κατοικίδιων και ανθρώπων γεμίζουν το πάτωμα της κουζίνας μας με βακτήρια. Ακάρεα σκόνης, μούχλα, σωματίδια των τροφίμων ακόμη και κομμάτια εντόμων βρίσκονται στο πάτωμα και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και κρίσεις άσθματος.

Στάσιμα νερά




Οι λιμνούλες στάσιμων νερών είναι πάντα μια δελεαστική ιδέα για παιχνίδι! Ένας κουβάς που γέμισε με νερό της βροχής, μια λακκούβα που πλημμύρισε μετά από μία καταιγίδα είναι γόνιμο έδαφος για την εμφάνιση μούχλας, μυκήτων, βακτηρίων και εντόμων όπως τα κουνούπια, τα οποία μπορούν να μεταδώσουν τον ιό του Δυτικού Νείλου και πληθώρα άλλων ασθενειών.

Οι βρύσες του σχολείου



Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Michigan, στις βρύσες των σχολείων υπάρχουν 800 φορές περισσότερα μικρόβια από ό,τι στα καθίσματα της τουαλέτας. Τα κρούσματα αυτά περιορίζονται αν τα παιδιά χρησιμοποιούν απολυμαντικά χεριών και οι βρύσες απολυμαίνονται καθημερινά.

Η ντουλάπα με τα παλτά



Η κρεμάστρα, η ντουλάπα που τα παιδιά ακουμπούν τις τσάντες και τα παλτά τους στο σχολείο είναι ο συχνότερος φορέας ψειρών. Κι αυτό, γιατί οι ψείρες εξαπλώνονται μέσω της ανταλλαγής καπέλων, χτενών, βουρτσών ή ρούχων.

Η αυλή του σπιτιού



Η έκθεση στα βακτήρια του χώματος είναι καλή για τα παιδιά σύμφωνα με τους ειδικούς, με προσοχής όμως σε κάποιους κινδύνους. Για παράδειγμα, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι στην αυλή σας δεν υπάρχουν περιττώματα ζώων, ότι το παιδί σας έχει κάνει όλα τα ενισχυτικά εμβόλια κι ότι δεν έχει τυχόν κοψίματα ή γρατζουνιές.

Τα αντικείμενα των κατοικιδίων




Τα κατοικίδια και τα παιδιά είναι φυσικά οι καλύτεροι φίλοι. Ωστόσο, τα κατοικίδια ζώα μπορούν να μεταδώσουν βακτήρια, ιούς και παράσιτα στα παιδιά μέσω των περιττωμάτων, του σάλιου τους ή του τριχώματός τους. Γι’ αυτό, τα παιδιά πρέπει να πλένουν πάντα τα χέρια τους μετά την επαφή με τα κατοικίδια ζώα.


Πηγή: http://boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.