Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Άφαντος για 5 μήνες υπάλληλος της βουλής!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης έχουν παραπέμψει τα αρμόδια όργανα της βουλής έναν μόνιμο υπάλληλο, ο οποίος αν αποδειχθεί η "στάση" του απέναντι στην υπηρεσία, ίσως και μετά τις διακοπές του Πάσχα να χάσει τη δουλειά του.

Η ιστορία του συγκεκριμένου υπαλλήλου, ο οποίος υπάγεται σε υπηρεσία της βουλής εντός του κεντρικού κτιρίου του Κοινοβουλίου, είναι απολύτως χαρακτηριστική της νοοτροπίας που επικρατούσε τόσα χρόνια...

Ξαφνικά, προ εξαμήνου άρχισε χωρίς καμία ειδοποίηση να μην έρχεται στη δουλειά του. Οι μέρες περνούσαν και εκείνος δεν εμφανιζόταν με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του να ειδοποίησουν τον τμηματάρχη πως πρέπει κάποιος να μιλήσει μαζί του για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει, πηγαίνοντας φυσικά όλων το μυαλό σε κάτι άσχημο που ενδεχομένως να είχε συμβεί στον ίδιο ή στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε έκπληξη όλων, μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες της υπηρεσίας, η άλλη πλευρά υπέδειξε πλήρη αδιαφορία για το θέμα, χωρίς να υπάρχει καν διάθεση για επιστροφή στη δουλειά.

Οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις κινήθηκαν από την υπηρεσία μετά από τέσσερις μήνες απουσίας-όπως υποστηρίζουν παράγοντες της βουλής-του υπαλλήλου. Ο εν λόγω υπάλληλος παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο του κοινοβουλίου, το οποίο και αποφάσισε να τον θέσει σε αργία, δηλαδή να του διακόψει τη μισθοδοσία μέχρι νεωτέρας...

Τότε, πάντα σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της βουλής-ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ω του θαύματος, εμφανίστηκε, όχι όμως για να δηλώσει τη μεταμέλειά του αλλά αντιθέτως, απειλώντας όλους, για την τροπή που είχε η υπόθεση του.

Λεγεται μάλιστα όπως στο λογιστήριο που εμφανίστηκε ο υπάλληλος, ζήτησε σε πολύ έντονο ύφος τα ... ρέστα από συναδέλφους του, που απλά έκαναν τη δουλειά τους εφαρμόζοντας την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου να του κόψουν προσωρινά το μισθό.

Οι... απειλές του μάλιστα ήταν τόσο έντονες που όπως λένε συνάδελφοί του, ακούγονταν στα διπλανά από το λογιστήριο γραφεία, έχοντας ως...κύριο συστατικό το "μην ανοίξω το στόμα μου και πω τι γίνεται επί χρόνια εδώ μέσα..." Εν τέλει, η διαδικασία έχει πάρει το δρόμο της και αν τα γεγονότα είναι έτσι όπως περιγράφονται από ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις τότε το επόμενο χρονικό διάστημα ο ίδιος αναμένεται να επαναπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.