Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ενώθηκαν Έλληνες και Τούρκοι μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμμετείχαν στο 4ο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Arrmabey».

Τριακόσιοι δέκα έλληνες και τούρκοι μαθητές γυμνασίων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων των δύο χωρών συμμετείχαν στο 4ο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Armabey», που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «Διακονία».

Το «Armabey» είναι πρότυπο πρόγραμμα διασχολικών και διεθνών συνεργασιών και σε αυτό συμμετέχουν το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, που είναι και ο φετινός διοργανωτής, τα σχολεία Μarmara College, Beykent School Ανδριανούπολης και Κωνσταντινούπολης, τα Μοντεσσοριανά Σχολεία Αθηνών και τα Mamalouka Foreign Languageς Schools.

Εκατόν εξήντα μαθητές συμμετείχαν από τα ελληνικά και εκατόν πενήντα μαθητές από τα τουρκικά σχολεία. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν στην αγγλική γλώσσα οι εργασίες και τα συμπεράσματα ομαδικής δουλειάς των μαθητών των δύο χωρών, πάνω σε δύο θεματικές ενότητες με κατευθύνσεις την εκπαίδευση και την υγεία. Συγκεκριμένα, τα θέματα ήταν: «Η εκπαίδευση στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον» και «Αλάτι και ζάχαρη: κατανάλωση και επιπτώσεις».

Στον ίδιο χώρο λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής με τα έργα των συμμετεχόντων μαθητών, εμπνευσμένα από τις δύο παραπάνω θεματικές ενότητες. Στο τέλος της συνάντησης οι μαθητές θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς των δύο χωρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.