Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Έλλειψη νοσηλευτών στη Γερμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα γερμανικά νοσοκομεία θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για τα παραϊατρικά επαγγέλματα.

Έλλειψη νοσηλευτών διαπιστώνεται στην Γερμανία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ντάνιελ Μπαρ, ο οποίος σε συνέντευξή του την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Die Welt, δηλώνει έτοιμος να ζητήσει χαλάρωση των μεταναστευτικών περιορισμών, προκειμένου να απασχοληθούν στην χώρα νοσηλευτές και από χώρες και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τα εμπόδια είναι ακόμη υπερβολικά μεγάλα», υποστηρίζει ο κ. Μπαρ και επισημαίνει ότι τα γερμανικά νοσοκομεία θα δημιουργήσουν πολύ σύντομα νέες θέσεις εργασίας για τα παραϊατρικά επαγγέλματα.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον τομέα της υγείας οφείλεται, εν μέρει, στις χαμηλές αμοιβές και τονίζει την ανάγκη τα επαγγέλματα του κλάδου να καταστούν ελκυστικότερα.

Μέτρα τα οποία επέτρεπαν την απασχόληση στην Γερμανία ιατρών από τρίτες χώρες είχαν ληφθεί πρόσφατα, ωστόσο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), το κυβερνών κόμμα, είχε απορρίψει την πρόταση που αφορούσε τους νοσηλευτές. Ο Ντάνιελ Μπαρ, ο οποίος ανήκει στους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), σκοπεύει να επαναφέρει την εισήγηση, επικαλούμενος και το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Die Welt.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.