Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Πιέζουν ΑμεΑ να πάει σε ιδιωτική κλινική;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας για συνάδελφό τους που είναι βαριά άρρωστος και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Όπως καταγγέλλουν οι οικοδόμοι, ο καρκινοπαθής που είναι άνεργος και ανασφάλιστος και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, δέχεται πιέσεις μαζί με την οικογένειά του να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου: «το συνδικάτο οικοδόμων έγινε και πάλι αποδέκτης της αγωνίας και απελπισίας οικογένειας συναδέλφου μας που νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο της πόλης μας με καρκίνο στο τελευταίο στάδιο και δέχονται πιέσεις να τον πάρουν να τον πάνε σε ιδιωτική κλινική.

Ο συνάδελφος είναι ανασφάλιστος (γνωστή στους πάντες η ανεργία στον κλάδο) και χωρίς οικονομική δυνατότητα να πληρώσει νοσήλια. Μετά από παρέμβαση του συνδικάτου δόθηκε εβδομαδιαία παράταση νοσηλείας.

Καταγγέλλουμε την ανθυγιεινή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, ΕΕ και στον τομέα της υγείας.

Καλούμε τους οικοδόμους για διεκδίκηση δωρεάν υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας για όλους, με κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΔΥΠΕ, αποκεντρωμένη διοίκηση, περιφέρεια, μέσω ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας-πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο.

Να μην κλείσει ή συγχωνευθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο, κλινική, νοσοκομειακό κρεβάτι, να καλυφθούν όλα τα κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι ελλείψεις σε εξοπλισμό και μέσα. Να παρέχουν τα αναγκαία φάρμακα δωρεάν τα νοσοκομεία και Κ.Υ. Να απαγορευτούν οι συμβάσεις ασφαλιστικών ταμείων με ιδιωτικές επιχειρήσεις. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία-Πρόνοια και κοινωνικοποίηση όσων υποδομών πληρούν τις προϋποθέσεις.

Να καταργηθεί το χαράτσι των 5? όπως και κάθε άλλη πληρωμή στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πλήρης παροχή σύγχρονων δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας. Κάλυψη όλων των αναγκαίων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων από το κράτος.

Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.

Λειτουργία από το υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας και επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και «κατ” οίκον νοσηλεία», ώστε να καλύπτονται όλοι δωρεάν, ενταγμένα στην Π.Φ.Υ με χρηματοδότηση από το κράτος.

Στελέχωση των ΚΑΠΗ με επαρκές υγειονομικό προσωπικό, που να ανήκει στο Κ.Υ»


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.