Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αρχές Μαΐου ανακοινώνονται οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αναπροσαρμογή αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των σημερινών τιμών.

Στα τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου αναμένεται να κατατεθούν στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών οι προτάσεις της επιτροπής για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Έργο της επιτροπής είναι η μελέτη και εισήγηση στον υπουργό Οικονομικών της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, κατά ζώνες και κατά είδος ακινήτου και ειδικότερα των τιμών εκκίνησης και των συντελεστών αυξομείωσής τους, ανάλογα με τους παράγοντες που επηρεάζουν αυξητικά ή μειωτικά την αξία των ακινήτων αυτών.

Αν και η επιτροπή βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος θα έπρεπε να υποβάλει τις προτάσεις της στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα έως τις 28 Φεβρουαρίου ωστόσο η χρονική επέκταση της δημόσιας διαβούλευσης και τεχνικές δυσκολίες σχετικές με το εγχείρημα παρέτειναν για δύο μήνες τη σύνταξη του σχετικού πορίσματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών αποτελεί κυβερνητική δέσμευση που έχει αναληφθεί με το μνημόνιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αναπροσαρμογή θα οδηγήσει σε μείωση των σημερινών αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα χαμηλότερα επίπεδα που βρίσκονται οι εμπορικές τιμές τους, με αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές να προσαρμοστούν ανάλογα και οι φόροι που καταβάλλονται σήμερα στις μεταβιβάσεις ακινήτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.