Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ετοιμάζεται ενιαίο ταμείο συνταξιοδότησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σπυρόπουλος: Θα χρειαστεί χρόνος για να υλοποιηθεί σωστά.

Ένα ταμείο που θα εκδίδει τις συντάξεις ιδιωτικών υπαλλήλων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, σκέφτεται, όπως παραδέχτηκε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι «αυτή η συζήτηση είναι μία ενεργή συζήτηση», διευκρινίζοντας όμως ότι εάν θα εφαρμοστεί αυτό, θα χρειαστεί χρόνος για να υλοποιηθεί σωστά. Είπε ακόμη ότι σε περίπτωση εφαρμογής πως «θα μειωθούν οι δαπάνες. Θα μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα όμως σε καμία περίπτωση δεν θα μειωθούν οι συντάξεις».

Υποστήριξε ακόμη ότι «εάν δεν υπήρχε ο ΕΟΠΥΥ τα προβλήματα θα ήταν μεγαλύτερα. Σίγουρα, υπάρχουν προβλήματα», είπε, «αλλά ο ΕΟΠΥΥ κάνει έργο».

Αναφέρθηκε ακόμη στις συντάξεις του ΙΚΑ που πληρώνονται σήμερα και ανέφερε ότι «κάθε μήνα πληρώνονται περίπου 800 εκατομμύρια τα οποία μαζεύονται και δίνονται» και στάθηκε και στην αξιολόγηση των ρυθμίσεων που θα γίνονται με ελαστικούς όρους. «Η αξιολόγηση θα γίνει με ελαστικούς όρους. Αν μία δόση δεν πληρωθεί, η ρύθμιση διακόπτεται», είπε χαρακτηριστικά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.