Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Δέκα μήνες στη λίστα αναμονής της επιτροπής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για το βοήθημα των 624 ευρώ το δίμηνο.

«Από τον περασμένο Μάιο περιμένουμε να περάσουμε την εξέταση στην υγειονομική επιτροπή στο ΚΕΠΑ χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το βοήθημα των 624 ευρώ το δίμηνο έχει σταματήσει από τότε και μόνο εμείς ξέρουμε πώς τα καταφέρνουμε» είναι τα λόγια της Αλεξίας Γεωργιακάκη. Μητέρα τριών παιδιών, ένα εκ των οποίων, η 21χρονη Μιχαλία, αντιμετωπίζει πρόβλημα νοητικής στέρησης.



Χωρισμένη μητέρα, η κ. Γεωργιακάκη εργάζεται σε δύο δουλειές, πρωί και απόγευμα, προκειμένου να καταφέρει να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί στα παιδιά της.
«Η κόρη μου θα κλείσει φέτος τα 21 της. Παρουσιάζει μέτρια νοητική στέρηση. Έπαιρνε ένα επίδομα για αναπηρία 67%, ένα ποσό δηλαδή 624 ευρώ κάθε δύο μήνες. Με αυτά τα χρήματα φρόντιζα και πλήρωνα κάποια πράγματα που δεν μπορούσα διαφορετικά. Πλήρωνα 300 ευρώ σε ψυχολόγους για ειδικές συνεδρίες προκειμένου να τη βοηθήσουν στην καθημερινότητά της, για να αντιμετωπίσει το ότι έχει γίνει γυναίκα αλλά με ένα μυαλό που δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει αυτό, κάτι που, όπως καταλαβαίνετε, έχει πολλές άσχημες συνέπειες. Τώρα που δεν μπορώ να της προσφέρω τον ψυχολόγο τον τελευταίο χρόνο, αναγκάστηκα να την πηγαίνω στον ψυχίατρο, να κάνει χρήση φαρμάκων για να μην παρουσιάζει εκρήξεις, τάσεις φυγής και ακόμα χειρότερα πράγματα», εξηγεί η μητέρα.

Το ότι η υγειονομική επιτροπή εδώ και έναν χρόνο την έχει ακόμα στη λίστα αναμονής έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην οικογένεια. «Είμαστε σε ένα αδιέξοδο. Η βεβαίωση αναπηρίας διαρκούσε 5 χρόνια. Έληξε πέρυσι στις 10 Μαΐου, είχα καταθέσει στο ΚΕΠΑ τα δικαιολογητικά και ακόμα δεν με έχουν καλέσει για να περάσω επιτροπή», λέει η κ. Γεωργιακάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.