Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ρύθμιση "σκούπα" για το "χαράτσι" και τα χρέη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρύθμιση "σκούπα" ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών , η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου που επικαλείται το MEGA, η ρύθμιση αυτή θα κατατεθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη με σκοπό να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, πριν δηλαδή κλείσει η βουλή για το Πάσχα. Στόχος είναι ο Γιάννης Στουρνάρας να μεταβεί στο Eurogroup στις 13 Μαΐου με ψηφισμένα όλα τα προαπαιτούμενα.

Τι θα περιλαμβάνει η ρύθμιση

Σύμφωνα με το MEGA, αυτή η ρύθμιση "σκούπα" θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-Το θέμα του δημοσίου (αποχωρήσεις και τον κανόνα έναν προς έναν στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων)

-Τη συνέχιση της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2013 ακόμα και αν αυτό είναι μειωμένο κατά 15% και την υιοθέτηση νέου φόρου ακινήτων από το 2014.

-Ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με δυνατότητα εξόφλησης σε 48 δόσεις.

-Το ζήτημα της επέκτασης της απελευθέρωσης επαγγελμάτων στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το θέμα των Κυριακών σε ότι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων.

-Θα ρυθμίζονται οι ενισχυμένες αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας Εσόδων.

Σχετικά με την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου ως προοπτική,για να εξεταστεί δηλαδή τον Ιούνιο.

Αυτό δεν ισχύει για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, που δεν θα περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο κείμενο.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.