Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Πόλη Παγκόσμιου Τουρισμού» θα γίνει η Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η ενίσχυση του ρεύματος ξένων επισκεπτών προς την πόλη.

Με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση του κεντρικού δήμου επιθυμεί την ένταξη της πόλης στην «Ομοσπονδία των πόλεων του Παγκόσμιου Τουρισμού" (W.T.C.F. World Tourism Cities Federation).

Πρόκειται για έναν διεθνή Τουριστικό Οργανισμό (μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό), στον οποίο μετέχουν τοπικές αυτοδιοικήσεις από διάφορες χώρες.

Ο συγκεκριμένος οργανισμός, κάτω από την κεντρική ιδέα «Καλύτερη ζωή στις πόλεις μέσω του τουρισμού», προωθεί και αναπτύσσει την τουριστική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο.

Η ίδρυση της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Πεκίνο, με την ανάδειξη του δημάρχου του Πεκίνου ως προέδρου.



Αποτελείται από 51 μέλη - πόλεις μεταξύ των οποίων: Ρώμη, Λισσαβόνα, Αθήνα, Βουδαπέστη, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Δουβλίνο, Βρυξέλλες, Κάιρο, Μόσχα, Τελ Αβίβ, Μπουένος Άιρες, Οτάβα, Εδιμβούργο κ.α.

Η ένταξη της Θεσσαλονίκης στην «Ομοσπονδία των πόλεων του Παγκόσμιου Τουρισμού» θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.