Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Οι τουρίστες γνωρίζουν το κρητικό πρωινό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ελληνικό Πρωινό της Κρήτης» στα ξενοδοχεία των Χανίων.

Πλουσιότερος και περισσότερο παραδοσιακός γίνεται πλέον ο πρωινός μπουφές των ξενοδοχείων και στα Χανιά, καθώς η Ένωση Ξενοδόχων της περιοχής συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και προτείνει στα μέλη της να σερβίρουν το «Ελληνικό Πρωινό της Κρήτης».

Στα Χανιά, η παρουσίαση του «Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης» θα γίνει σήμερα στην περιοχή του Πλατανιά. «Η πρωτοβουλία αυτή έχει διπλό στόχο. Να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία με την προώθηση μέσα από τα ξενοδοχεία μας τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία στους πελάτες μας να τα γνωρίσουν και να γίνουν οι πρεσβευτές τους στις χώρες τους», δήλωσε για τη δράση αυτή ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων Μανώλης Γιαννούλης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ήδη πολλά ξενοδοχεία στα Χανιά όλων των κατηγοριών σερβίρουν και κρητικό πρωινό δίνοντας την ευκαιρία της επιλογής στους πελάτες τους. Όπως μάλιστα τόνισε, τα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα έχουν μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες του νησιού.

Ήδη, οκτώ περιοχές της χώρας (Χαλκιδική, Μαγνησία, Μεσσηνία, Σαντορίνη, Νάξος, Λέσβος, Κως και Ρόδος) έχουν δημιουργήσει το τοπικό πρωινό τους και προσφέρεται ήδη στα ξενοδοχεία των περιοχών αυτών, ενώ η εφαρμογή του «Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης» στα ξενοδοχεία του νησιού αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της Κρήτης σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό.

Με την εφαρμογή του προγράμματος τα παξιμάδια, τα κουλούρια, τα αρωματισμένα κουλούρια, η γραβιέρα, το μέλι, η μυζήθρα, οι παραδοσιακές μαρμελάδες, το ελαιόλαδο, οι παραδοσιακές πίτες, τα ξεροτήγανα, τα τοπικά γλυκά, οι χυμοί, τα αφεψήματα από βότανα και αλλά είδη θα έχουν την δική τους θέση στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα Χανιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.