Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το νέο σχέδιο της κινητικότητας στο Δημόσιο, με το οποίο θα τεθούν 25.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του 2013, ως αποτέλεσμα της κατάργησης διοικητικών μονάδων και οργανικών θέσεων από τα νέα οργανογράμματα του Δημοσίου.

Οπως αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κυβερνητικοί παράγοντες εκφράζουν την αισιοδοξία ότι με βάση τον νέο σχεδιασμό θα επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα για τη μείωση του Δημοσίου, θέμα για το οποίο υπήρξε αδιέξοδο κατά την προηγούμενη επίσκεψή της.

Το στοίχημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να θεσμοθετήσει άμεσα τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού στο Δημόσιο, ούτως ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη του Ιουνίου από φορείς της κεντρικής κυβέρνησης και αντίστοιχος αριθμός εργαζομένων στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο των 25.000 υπαλλήλων περίπου 7.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα απομακρυνθούν το 2014 μετά τη λήξη του 12μήνου της διαθεσιμότητας. Οι υπόλοιποι «διαθέσιμοι» υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να απομακρυνθούν υπάλληλοι που θα ανήκουν στις κατηγορίες των επίορκων, των κοπανατζήδων και των κατόχων πλαστών εγγράφων.

Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός Αν. Μανιτάκης σε ενημέρωση που πραγματοποίησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, ο στόχος των αποχωρήσεων μέσω συνταξιοδότησης θα ξεπεράσει τον στόχο των 150.000 από το 2010 μέχρι και το 2015, με προοπτική να αγγίξει και τους 180.000 εργαζομένους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.