Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Αντιδράσεις πρυτάνεων για τα μεικτά πανεπιστήμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την άρνησή τους στην πρόταση του υπουργού Εσωτερικών για τα μεικτά πανεπιστήμια εκφράζουν οι πρυτάνεις.

Η Σύνοδος των πρυτάνεων των ΑΕΙ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει σχετικά: «με έκπληξη πληροφορήθηκε την τοποθέτηση του υπουργού των Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη περί μικτών ΑΕΙ σε συνέδριο του Economist (28/2/2013), με στόχο να ξεπεραστεί το συνταγματικό πρόβλημα περί ιδρύσεως ιδιωτικών ΑΕΙ».

«Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης», σημειώνεται «που τα πανεπιστήμια προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστους πόρους και να διατηρήσουν ταυτόχρονα το υψηλό ακαδημαϊκό τους επίπεδο με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και με το διάλογο ανοικτό με το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση περί εξορθολογισμού του σχετικού Χάρτη της χώρας (Πρόγραμμα Αθηνά), δηλώσεις αυτού του τύπου δυναμιτίζουν το όποιο ανεκτά ήπιο κλίμα στο χώρο της παιδείας».

«Ελπίζουμε», καταλήγει η ανακοίνωση «οι σχετικές δηλώσεις να μην αποτελούν και επίσημη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, σηματοδοτώντας ενδεχομένως και νέα σχετική μεταρρύθμιση. Σε κάθε περίπτωση η θεσμική αδυναμία της πολιτείας να υιοθετήσει την ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε βίαιη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου, με όλες τις καταστροφικές για το εγχείρημα επιπτώσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.