Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Οι Τρικαλινοί… απόγονοι του Αρχιμήδη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με δύο χρυσά κι ένα ασημένιο επέστρεψε από την Αθήνα η μαθητική ομάδα των Τρικάλων, που πήρε μέρος στην 30η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης".

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Λώλας, μαθητής ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, με διακρίσεις και στο παρελθόν, κατέκτησε και φέτος το πρώτο χρυσό μετάλλιο με βαθμό "άριστα 20", που ήταν και ο μοναδικός στον θεσμό. "Η επιτυχία μου αυτή με έκανε να αισθανθώ τεράστια χαρά και ικανοποίηση, αφού ήταν κάτι που απαιτούσε διάβασμα και αφοσίωση", δήλωσε ο νεαρός μαθητής.

Θα προσπαθήσει, όπως λέει, μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχει μία καλή πορεία ανάλογη με αυτή των προηγούμενων χρόνων και να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη επίδοση την τελευταία χρονιά που συμμετέχει στους μαθηματικούς διαγωνισμούς (αφού από του χρόνου δεν θα είναι πια μαθητής λυκείου). Όσο για τη συνέχεια; Θα ήθελε - τονίζει - να σπουδάσει μαθηματικά και να ασχοληθεί με την έρευνα.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων Κωνσταντίνος Τσίνας, ο οποίος είχε διακριθεί και στην περσινή μαθηματική Ολυμπιάδα, στην Αργεντινή, εξασφαλίζοντας το χάλκινο μετάλλιο. "Η επιτυχία μου αυτή αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για μένα, διότι από μικρός αγαπούσα τα μαθηματικά», λέει κι εξηγεί πως θα ήθελε να σπουδάσει και να εμβαθύνει σε αυτή την επιστήμη, στο μέλλον.

Έχει, μάλιστα, αποφασίσει ότι κατά πάσα πιθανότητα, θα φοιτήσει στο τμήμα μαθηματικών του ΕΚΠΑ, ενώ στη συνέχεια θα ασχοληθεί, όπως τονίζει, με τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο εξωτερικό και σκέφτεται να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα.

Η Νικολέτα Αναγνώστου, μαθήτρια ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο κι, όπως δηλώνει , η κατάκτηση ενός μεταλλίου ήταν για αυτήν απλώς μια επιβράβευση των κόπων της και των προσπαθειών που κατέβαλε και καταβάλλει καθημερινά γύρω από τον τομέα των διαγωνιστικών μαθηματικών.

Είναι, επίσης, μια σημαντική ενθάρρυνση για να συνεχίσει με περισσότερο ζήλο την προσπάθειά της, γνωρίζοντας ότι, εκτός από επιτυχίες, ο συγκεκριμένος χώρος έχει και αποτυχίες, που μπορεί να απογοητεύουν, όμως κι αυτές με τη σειρά τους είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες.

Και οι τρεις μαθητές δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν την οικογένεια και τους καθηγητές τους για τη στήριξη, αλλά και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Οι διακρίσεις των Τρικαλινών μαθητών στα μαθηματικά είναι πολλές - και τα προηγούμενα χρόνια - κι όπως λέει ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Στέλιος Αμπράζης, "οι τόσο μεγάλες επιτυχίες προϋποθέτουν συνεργασία, εργατικότητα, επιμονή και - βέβαια - την ανάλογη μαθηματική - γνωστική κατάρτιση".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.